logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indesit WISL85 - Brak reakcji po podłączeniu do sieci, diody mignęły raz

Valpurgius 12 Lut 2013 19:24 1857 8
REKLAMA
  • #1 11925544
    Valpurgius
    Poziom 9  
    Witam.
    Pralka indesit WISL85.
    Po podłączeniu pralki do sieci wszystkie diody mignęły tylko raz i pralka nie reaguje.Tak jakby nie była wcale podłączona.
    Stało się to po odwróceniu prali na bok.
    Proszę o pomoc ale w sposób zrozumiały dla laika.
    Co to może być.Czy jestem w stanie coś z tym zrobić bez wzywania serwisu.
  • REKLAMA
  • #2 11925650
    karol5608
    Poziom 28  
    Ocena: 317
    A na który bok była odwracana? Podejrzewam, że mogła dostać się woda do modułu i narobić fajerwerków.
  • REKLAMA
  • #3 11925694
    Valpurgius
    Poziom 9  
    Na prawy.Szuflada była wyżej...
    Qrcze bladź...Nie pomyślałem o tym że jakieś resztki mogą zostać tam.
    Nie było widać żeby cokolwiek pociekło.
  • REKLAMA
  • #4 11925737
    Serwisant123
    Poziom 11  
    Ocena: 73
    Trzeba zobaczyć czy napięcie dochodzi do modułu, jak tak to pewnie jest tak jak kolega pisze powyzej, czyli uwalony moduł. Zobacz wcześniej czy widać jakies ślady wycieku i gdzie woda mogła się nalac, jak na moduł to trzeba go wyjąc, rozebrać i obejrzec. powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 11925749
    karol5608
    Poziom 28  
    Jak już się kładzie to szufladą na dół. Obejrzyj moduł.
  • #6 11928934
    Valpurgius
    Poziom 9  
    Sprawdziłem czy woda poleciała z szuflady gdzieś na elektronikę.Żadnych śladów nie ma.Odwróciłem (tym razem na właściwą stronę też nic nie znalazłem.Postawiłem do pionu, podłączyłem do sieci i o dziwo zaczęła działać.Nie wiem co jest grane.Czy pralki mogą mieć jakiś czujnik pionu albo coś w tym stylu?
    Nie mam bladego pojęcia o elektronice i dlatego ograniczyłem się do wizualnego sprawdzenia czy nie zalane,a tu taka niespodzianka.
    Dziękuję za udzielone wskazówki.
  • #7 11930748
    karol5608
    Poziom 28  
    Możliwe, że się po prostu poluzowała jakaś wtyczka przy przewracaniu pralki.
  • #8 11932810
    Stefciu_B
    Specjalista AGD
    Ocena: 1222
    Valpurgius napisał:
    Czy pralki mogą mieć jakiś czujnik pionu albo coś w tym stylu?

Nie ma czegoś takiego, sprawdź wszystkie połączenia, może jest słaby kontakt a może z tego z czasem wytworzyć się coś gorszego ;)
  • #9 12364100
    Valpurgius
    Poziom 9  
    O dziwo sam zaczęła działać po nocnym odłączeniu.
    Faktem jest że elektronika prawdopodobnie jest nie taka jak powinna.Póki co o wymianie sprzętu nie myślę dopóki całkowicie ducha nie wyzionie lub naprawa osiągnie granice opłacalności.
    Dziękuję wszystkim za pomoc i udzielone odpowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Indesit WISL85, która po podłączeniu do sieci nie reagowała, a diody mignęły tylko raz. Problem wystąpił po odwróceniu pralki na bok. Użytkownik podejrzewał, że mogła dostać się woda do modułu. Po sprawdzeniu, czy nie ma wycieków, pralka zaczęła działać po nocnym odłączeniu zasilania. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie połączeń elektrycznych oraz możliwość poluzowania wtyczek. Użytkownik zauważył, że elektronika może być uszkodzona, ale nie planuje wymiany sprzętu, dopóki nie wystąpią poważniejsze problemy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA