Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam płyty głównej XD890WJN2

ela775 14 Feb 2013 00:52 2016 12
    ela775
    Level 9  
    Witam jestem posiadaczką telewizora AQUOS SHARP LC-32GA8E który kupiłam bardzo po atrakcyjnej cenie.Miałam go kilka miesięcy ale niestety popsuł się jak go wyłączyłam z pilota to już nie chciał się w ogóle włączyć nie reagował z pilota ani na przycisk z telewizora ale jak się włączyło wtyczkę do gniazdka to migotały bardzo słabo przez krótką chwilę diody.Więc z tym nieszczęsnym telewizorem pojechałam do serwisu a tam facet mi powiedział że poszła główna płyta i że mi go nie zrobi bo nie ma takiej części i że będzie mi bardzo trudno dostać tą płytę.Szukałam jej w internecie patrzyłam też na Allegro i faktycznie trudno jest z częściami do tego telewizora :cry: .Więc moje pytanie jest takie czy ktoś może ma taką płytę na sprzedaż albo zna stronę na której można ją kupić :?: :?: :?: .Bardzo proszę o pomoc bo moje opcje się wykończyły a bardzo zależy mi na naprawie tego telewizora. Pozdrawiam. Elżbieta. Podaje dane płyty głównej XD890WJN2
    Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
    KStanek
    Level 22  
    Najlepiej tak powiedzieć, że się nie da naprawić - bo płyta główna padła - toż to cały telewizor, do wymiany. Przecież są tam scalaki i procek który z pewnością jest do zdobycia, może zmienić serwis ?
    ela775
    Level 9  
    Dzwoniłam po innych serwisach to niestety jak tylko mówiłam model telewizora to mi dziękowali że nie zajmują się takim modelem bo nie mają do niego części a dzisiaj do dzwoniłam się do serwisu z poza Warszawy to owszem naprawią Sharpy ale koszt nowej płyty od 500 zł i nie ukrywam że jak dla mnie to trochę za drogo bo jeszcze by wliczył koszty naprawy.Więc na razie szukam używanej płyty bo jak na razie to trawiłam tylko na drugi serwis co chciał ze mną o tym modelu telewizora rozmawiać.Pozdrawiam
    biliwili
    Level 1  
    Witam.mam w cenie 220złotych z gwarancją 12,iesieczna .
    ela775
    Level 9  
    Bardzo proszę o zostawienie mi do siebie numeru telefonu ,bo jestem bardzo zainteresowana kupną tej płyty.Pozdrawiam
    zdzich42
    Level 41  
    Pani Elu ostrożnie, ostrożnie z tymi zakupami a zwłaszcza z przelewem przed otrzymaniem towaru.
    ela775
    Level 9  
    Dziękuję za ostrzeżenia nie doszło ani do za płaty ani do kupna. Nadal temat jest otwarty .Pozdrawiam
    maniek2591
    Level 19  
    mam cały taki tv na cześci

Dodano po 10 [minuty]:

sprawny,rozbita matryca w rogu
    ela775
    Level 9  
    dziękuję wszystkim za pomoc właśnie dzisiaj odebrałam naprawiony telewizorek z serwisu :) ..........a co do odpowiedzi o tv na części to za ile by Pan mi go sprzedał ???? Pozdrawiam
    maniek2591
    Level 19  
    200zl za czesci

Dodano po 6 [minuty]:

no ale już nie potrzeba bo dziś stał się cud i serwis naprawił

Dodano po 5 [minuty]:

proszę zakończyć temat
    ela775
    Level 9  
    Wie pan co nie dziś stał się cud tylko był w serwisie a ja go dzisiaj odebrałam i jakby pan raczył zauważyć temat zakończyłam tylko chciałam się dowiedzieć ile za ten telewizor co ma pan na części więc nie rozumiem pańskiej pretensji co to mojej osoby.Pozdrawiam
    zdzich42
    Level 41  
    Pani Elu "zakończyć" temat a raczej zamknąć znaczy kliknąć symbol kłódki u dołu tematu, jeśli uważa Pani temat za wyczerpany.
    maniek2591
    Level 19  
    nikt do nikogo nie ma pretensji,proszę tylko o zamkniecie tematu, skoro już pani nie potrzebuje