Witam. Chciałbym odszumić sygnał napięciowy idący z akumulatora 12V do CB radia w samochodzie. + idzie z + akumulatora, - z masy karoserii auta bezpośrednio omijając instalację elektryczną auta. Jaki powinienem zastosować kabel ekranowany i izolowany aby zapewnic sobie czysty sygnał na wejściu do radia? Czy ktoś może podać typ? Byłem w 2 hurtowniach elektrycznych ale takiego kabla nie mają, w samochodowym nie ma. w gospodarczym nie ma, w RTV mają tylko głośnikowe, w komputerowym jest tylko skrętka.
Źródłem zakłoceń są mechanizmy auta: alternator, kopułka zapłonowa, instalacja LPG, silniczek wycieraczek, pompa oleju, wody itd. Na specjalistycznym forum CB niektózy twierdzą że kable ekranowane izolowane są do niczego nie przydatne, wydaje mi się to błędne twierdzenie. Dlatego piszę w tym dziale gdzie czytają konkretni fachowcy.
Źródłem zakłoceń są mechanizmy auta: alternator, kopułka zapłonowa, instalacja LPG, silniczek wycieraczek, pompa oleju, wody itd. Na specjalistycznym forum CB niektózy twierdzą że kable ekranowane izolowane są do niczego nie przydatne, wydaje mi się to błędne twierdzenie. Dlatego piszę w tym dziale gdzie czytają konkretni fachowcy.