logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 29PT8304 - Jak usunąć czarny pasek z prawej strony ekranu?

tomy001 16 Lut 2005 09:05 1017 3
REKLAMA
  • #1 1233614
    tomy001
    Poziom 11  
    Pytanie: z prawej strony jest czarny pasek ok 1,5cm, wydaje się że obraz jest za mało rozciągnięty w poziomie, przy jasnych tłach obraz się rozciąga, przy ciemnych pasek powraca, generalnie jest cały czas widoczny. Może ktoś podpowie jak to ustawić, gdzie szukać przyczyny takiego obrazu. Jeżeli się to ustawia w trybie serwisowym to proszę o podpowiedzi bo z tej instrukcji trudno mi wywnioskować gdzie się to ustawia. (na płycie brak regulacji).
    A jeszcze jedno czy to może mieć związek z regulacją screen i ostrści na trafopowielaczu.
    Cassis to prawdopodobnie MG2.1E
    Za będę wdzięczny za podpowiedzi
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1233700
    tomy001
    Poziom 11  
    trudno jest to mi określić ale wydaje się że jest zawężony z jednej strony być może się mylę
  • #4 1237126
    tomy001
    Poziom 11  
    Obraz jest jednak cały przesunięty, na płycie jest tylko jedna podkówka reg. kręcąc nią w lewo obraz się rozszerza, można jakoś to w miarę ustawić, ale nie wiem czy regulując w ten sposób nie wpływam na żywotność czegoś? (po prostu nie wiem od czego jest ta regulacja), jak ktoś wie jak to ustawić to proszę podpowiedźcie.
REKLAMA