logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Overmax OV-ML-01 - Instalacja mobilnego Windowsa i podkręcanie procesora

colin25 15 Lut 2013 19:37 4185 7
REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11944436
    McMarycha
    Poziom 31  
    Ocena: 198
    Jak chcesz zmienić taktownośc procka to na początku musisz mieć root'a ale zapewne go masz więc ściagnij aplikacje superuser lub supersuPro a potem jakis program do podkręcania procka (wystarczy wpisać CPU overclocking na android martke/Google play)
  • REKLAMA
  • #5 11945837
    colin25
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    niestety w tym wynalazku nie da się podkręcić procesora, użyłem trzech programów i w każdym komunikat phone model m702sa not supported. Ręcznie też próbowałem za pomocą tutorialu z YouTube i tez nic. Więc chyba się z tym nic nie zrobi.Jeśli ktoś wie jak wgrać do tego jakiegoś Windowsa mobile lub linuxa to proszę o jakąś instrukcje
  • #6 11949682
    McMarycha
    Poziom 31  
    ściągnij taki program jak allwinner mod wtedy twój "netbook" bedzie rozpoznawany jako inne urządzenie (ja mam np jako xoom)
  • REKLAMA
  • #8 11967720
    McMarycha
    Poziom 31  
    chociaż zanim go kolega ściągnie to na poczatku radziłbym sprawdzić program pod nazwą CPU no-frills ale przed tem jeszcze zainstalować superuser'a

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o możliwość zainstalowania mobilnego systemu Windows na laptopie Overmax OV-ML-01 oraz o podkręcanie procesora. Odpowiedzi wskazują, że można pobrać instrukcje i system z oficjalnej strony producenta. Użytkownik próbował zainstalować Androida, ale napotkał problemy z wydajnością. W celu podkręcania procesora sugerowane jest uzyskanie uprawnień roota oraz użycie aplikacji do overclockingu, jednak użytkownik stwierdza, że nie udało mu się to z powodu braku wsparcia dla modelu. Inni użytkownicy polecają programy, takie jak Allwinner Mod i CPU No-Frills, ale nie ma pewności co do skuteczności tych rozwiązań.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA