Siema. mam liveboxa od dłuższego czasu, wraz z TV. Teraz złożyłem 2 kompa i też cche mieć na nim neta. W liveboxie są dwa wejścia. czerwone do którego podpięty jest aktualnie mój komp przez ethernet. do wejścia obok, żółtego, podłączony jest kabel do dekodera od TV. Chce też podłączyć drugiego kompa przez ethernet. I tu moje pytanie: chciałem zrobić tak żeby po prostu wymieniać kable w tym żółtym wejściu. ten od kompa jak chce neta, i ten od TV jak chce oglądać tv- czyli po prostu wpinać ten, który mi potrzeba. pasowało by tam dać jakiś rozdzielacz żeby z jednego wyjścia wychodziły kabelki do tv i do kompa, ale nie wiem czy to jest możliwe. to tak na marginesie. tylko ze mam mały problemik po podpiąłem 2 kompa pod to żółte wejście, ael pokazuje mi że nie ma neta na nim. przeczytełm że trzeba zmienić w ustawieniach modemu, i wyłączyć TVoADSL czy coś takiego. ale co to znaczy? że jeżelic chce neta to muszę to wyłaczyć, a jeżelic chce TV to musze zmienic kabelek i znów to włączyć? trochę zamieszania z tym. chciał bym to zrobić tak żeby tylko np. zmienić kabelek i gotowe, bez wchodzenia w ustawienia bo to roboty jak by nie patrzeć jest jak się człowiek spieszy. najlepszy by był ten rozdzielacz ale nie wiem czy można coś takiego zrobicc