logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PROEL PA456 - brak wywołania przy wiszącej słuchawce

pioabra 19 Lut 2013 21:06 2658 6
  • #1 11958347
    pioabra
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie,

mam taki problem. Zakupiłem i zamntowałem domofon marki PROEL PA 456 sześcio kablowy. Wszystko ok, ale gdy słuchawk wisi nie słychać wywołania domofonu jak ktoś stoi na dole na klatce i próbuje zadzwonić. Gdy słuchawka już jest zdjęta wszystko jest ok słychać wywołanie itp.

Wszystko inne działa.

Czy ktoś wie co to za problem?
  • #2 11959787
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2090
    Błędne podłączenie.
    Zajrzyj do sąsiadów jak mają podłączony unifon i wrzuć zdjęcie ich podłączenia to wtedy powiemy Ci gdzie dokładnie jest pomyłka.

Pozdrawiam
    www.alfatech.net.pl
  • #3 11959882
    pioabra
    Poziom 2  
    Niestety ten domofon w bloku mamy tylko my... Kupiłem go w jednym marketów bo do tej pory był u nas bardzo stary...

Nie wiesz może co to może być?

Dodano po 2 [minuty]:

Oczywiście mogę zrobić zdjęcie i je tutaj wrzucić...
  • #5 11961992
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2940
    pioabra napisał:
    Niestety ten domofon w bloku mamy tylko my... Kupiłem go w jednym marketów bo do tej pory był u nas bardzo stary...
    Dodano po 2 [minuty]:
    Oczywiście mogę zrobić zdjęcie i je tutaj wrzucić...

Zdjęcie podłączenia zrobione u sąsiadów rozjaśniło by sprawę. Nie jest istotne, ze mają inny (nawet stary) unifon.

A tak od siebie dodam, że wywołanie powinno iść na słuchawkę gdy jest ona odwieszona. Skoro u ciebie jest odwrotnie to wniosek nasuwa się sam. Jest błędnie przyłączone wywołanie (po słuchawkę).
    Ciekawe czy słyszysz odgłosy z dołu, gdy wciśniesz widełki.
  • #6 11962122
    pioabra
    Poziom 2  
    Dzięki, udało mi się naprawić. Pomyliłem dwa kabelki :-)
  • #7 12069245
    pioabra
    Poziom 2  
    Witam serdecznie,

mam jeszcze jedno pytanie. Mam nowy problem i dopiero teraz sie dowiedzialem. Na dole slychac rzeczy z naszego mieszkanian nawet gdy słuchawka jest odwieszona.

Czy ktoś wie co to za problem może być?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z domofonem PROEL PA 456, polegający na braku sygnału wywołania, gdy słuchawka jest odwieszona. Po wymianie informacji, zasugerowano sprawdzenie podłączenia przewodów, co doprowadziło do odkrycia błędnego podłączenia dwóch kabli. Po poprawieniu połączeń problem został rozwiązany. Użytkownik zgłosił również nowy problem, polegający na tym, że dźwięki z mieszkania są słyszalne na dole, nawet gdy słuchawka jest odwieszona.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA