logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

sterowniki - sterowniki do karty graficznej , dzwiekowej

walus92 25 Lut 2013 13:11 3315 10
REKLAMA
  • #1 11984290
    walus92
    Poziom 9  
    Witam szukam sterownikow do Toshiby L650-11r
    ATI Mobility Radeon HD 5650

i sterowniki do Karty dzwiekowej

Pod windowsa XP

Dziwnie mi dziala tak jakby cienie jakies byly to chyba przyczyna ze zla karta graficzna?
    A moze ze nie mam sterownikow do plyty glownej? cos tam instalowalem , zielony jestem w tej sprawie ;/
  • REKLAMA
  • #3 11984996
    walus92
    Poziom 9  
    sterownik do Karty Graficznej zainstalowany został tylko do karty dzwiekowej

Identyfikatory sprzetu

kodery - dekodery audio - MS_MMACM
    kodery - dekodery widero - MS_MMVID
    starsze stefowniki audio - MS_MMDRV
    Urzadzenia sterujace mediami - MS_MMMCI

Identyfikatory wystapienia urzadzenia

ROOT\MEDIA\(+koncowka powyzszych)

prosze o pomoc w znalezieniu tych sterownikow ;/
  • REKLAMA
  • #5 11985114
    walus92
    Poziom 9  
    wlasnie z tej strony pobieralem wszystkie sterowniki i nie pasowały karty graficznej i dzwiekowej , z innej strony pobralem graficzna i chodzi . Zostało mi jeszcze ta głupia dzwiekowa ;/ bo na tej nie działa co podałes:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 11985183
    djmitas
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    Podaj PID i VID do karty dźwiękowej. A zainstalowałeś sterowniki do chipsetu?
  • REKLAMA
  • #7 11985209
    walus92
    Poziom 9  
    PID ? VID ? co to jest i gdzie to znalezc? Chyba nie instalowalem chipsetu .

Ja to zielony jestem w te klocki , ale pamietam jak kiedys instalowalem windowsa xp to tez tyle mialem pierdzielenia sie z ta Toshiba;/
  • Pomocny post
    #8 11985260
    djmitas
    Poziom 23  
    Zainstaluj sterowniki do chipsetu ze strony producenta. inaczej nie zainstalujesz dźwięku. Bez sterowników do chipsetu jest nawet możliwość że system nie wykryje karty dźwiękowej. A PID i VId sprawdzasz: Menadżer urządzeń --> to co chcesz zainstalować klikasz właściwości --> szczegóły --> identyfikatory sprzętu i podaj ostatni wpis np. PCI\Ven(numerki i cyferki)_0980
  • #9 11985537
    walus92
    Poziom 9  
    zainstalowalem sterowniki do chipsetu ze strony producenta , i te sterowniki odrazu ze strony producenta ale dalej nic 0 ;/

Identyfikatory sprzetu

kodery - dekodery audio - MS_MMACM
    kodery - dekodery widero - MS_MMVID
    starsze stefowniki audio - MS_MMDRV
    Urzadzenia sterujace mediami - MS_MMMCI

takie cos wyskakuje wszystkie te 4 rzeczy mam w dzwieku w identyfikatorze sprzetu

tzn ten chipset normlanie instalowal sie a te sterowniki do karty dzwiekowej odpalaja sie i nic 0 rezulatow , pewnie wadliwe jakies pliki

Dodano po 23 [minuty]:

gdzies ktos cos napisal " Moze w biosie? Uruchom ponownie kompa, wejdz do biosu, poszukaj miejsca, gdzie sie wlacza / wylacza elementy zintegrowane z plyta glowna (np: Onboard device configuration) i tam odszukaj karte audio (jesli jest "disabled", to zmien na "enabled"). "

ale u mnie pokazuje sie w menedzerze wiec chyba nie w tym problem leży ?

http://forum.dobreprogramy.pl/toshiba-sat-a200-1sn-problem-karta-dzwiekowa-t235794.html - mam taki sam problem jak osoba tam , czyli wychodzi na to ze mam zle sterowniki chyba ?
  • Pomocny post
    #10 11985683
    djmitas
    Poziom 23  
    Wstaw screena z menadźera urządzeń może sprawdzasz nie te pliki.
  • #11 11985825
    walus92
    Poziom 9  

Dodano po 20 [minuty]:

o teraz pobawiłem sie pobawiłem i mam

AMD High Definition Audio Device
    HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1002&DEV_AA01&SUBSYS_00AA0100&REV_1002
    HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1002&DEV_AA01&SUBSYS_00AA0100

takie cos w dzwieku :)

co teraz musze zrobic?

Dodano po 44 [minuty]:

Dobra zrobiłem sam :D pobawiłem sie w innej kolejnosci zainstalowalem ijakos poszlo dzieki wszystkim :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sterowników do laptopa Toshiba L650-11R, w tym do karty graficznej ATI Mobility Radeon HD 5650 oraz karty dźwiękowej, działającego na systemie Windows XP. W trakcie dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące instalacji sterowników chipsetu, które są niezbędne do prawidłowego działania karty dźwiękowej. Użytkownik miał problemy z identyfikacją sprzętu, co utrudniało znalezienie odpowiednich sterowników. Po kilku próbach i wskazówkach od innych uczestników, udało mu się zainstalować sterowniki, co rozwiązało problem z dźwiękiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA