logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP - Google ISearchInfo + irytujące reklamy + niedziałające przekierowan

Klajwertt 03 Mar 2013 13:36 1668 1
REKLAMA
  • #1 12010839
    Klajwertt
    Poziom 1  
    Witam

od pewnego czasu pracuję w pewnej firmie na tutejszym komputerze. sprzętowo pozostawia wiele do życzenia, natomiast powinien bez problemu wykonywać to o co go proszę czyli regularne korzystanie z przeglądarki, worda i excela. jednak skubaniec nie chce mi ułatwić życia.

po pierwsze google.pl zawsze jest przekierowane na google.isearchinfo.com co, czego nie trzeba tłumaczyć, powoduje problemy z wyszukiwaniem pewnych treści.

po drugie irytujące reklamy wyświetlające się średnio co minutę w lewym dolnym rogu przeglądarki.

po trzecie problem z przekierowaniami/odnośnikami itp. tzn niemal za każdym razem gdy klikam w link to albo resetuje połączenie albo pojawia się link w pasku adresu i nie dzieje się nic póki go nie zaznaczę i nie zatwierdzę enterem.

po czwarte stale powtarzające się Błąd 107 (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): Błąd protokołu SSL. w przypadku naprawdę wielu stron, które na telefonie otwieram bez kłopotu.

oczywiście wszystkie te problemy powtarzają się bez względu na to z jakiej przeglądarki korzystam. IE, Firefox, Chrome - na tych próbowałem.

jako że jest to komputer firmowy to pewnie domyślacie się, że format nie wchodzi w grę - i nie ma na to czasu, i nie ma na to środków i przede wszystkim za żadne skarby nie mogę utracić nawet 0,5mb tego co mam na dysku. załączam oczywiście wszystkie wymagane na start logi i dodaje że jestem totalnie zielony w sprawach antywirusów i cała moja wiedza zamyka się w zainstalowaniu antywirusa i jego aktualizacji, co w połączeniu z ważnymi plikami daje wybuchową mieszankę. dlatego bardzo proszę o pomoc, ale z jasnymi instrukcjami. logi też nie wiem czy są sporządzone prawidłowo. zaznaczałem wszystkie opcje żeby niczego nie pominąć, jak są za obszerne to oczywiście wrzucę (po instrukcjach) odpowiednie.
    Załączniki:
    • anty.rar (137.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 12010955
    Acorus 20
    Poziom 43  
    Ocena: 1063
    Uruchom TDSSKiler i dla ACPI ( Virus.Win32.Rloader.a użyj opcji Cure.
    Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Cytat:
    :OTL
    DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\usbaapl.sys -- (USBAAPL)
    FF - prefs.js..extensions.enabledItems: vshare@toolbar:1.0.2
    O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
    O4 - HKU\.DEFAULT..\Run: [KurupiraNet] "C:\Program Files\Kurupira\WebFilter\kurupirawf.exe" File not found
    O4 - HKU\S-1-5-18..\Run: [KurupiraNet] "C:\Program Files\Kurupira\WebFilter\kurupirawf.exe" File not found
    F3 - HKU\S-1-5-21-2970172711-2738765126-2963932617-1005 WinNT: Load - (C:\WINDOWS\svchost.exe) - File not found
    O16 - DPF: {CAFEEFAC-0015-0000-0003-ABCDEFFEDCBA} http://java.sun.com/update/1.5.0/jinstall-1_5_0_03-windows-i586.cab (Reg Error: Key error.)

:Reg
    [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands
    [emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
    Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
    W nowym logu nie dawaj na All tylko Użyj filtrowania i na 30 dni.
REKLAMA