logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ericsson R380s, panel dotykowy, a może inne uszkodzenie ?

SanceS 19 Lut 2005 14:28 1469 3
  • #1 1244858
    SanceS
    Poziom 22  
    Ocena: 48
    Witam, mam tak jak w temacie Ericssona R380s...
    Problem polega na tym, że od jakiegoś czasu nie mogę go włączyć (włacza się przez przycisk, który dotyka na panel)... Po podlaczeniu ladowarki pokazuje się bateria i informacja, że bateria jest już pełna, jednak włączyć telefonu nadal nie idzie. Raz udało mi się go włączyć niestety bez karty, wyłączyłem i nadal się nie włącza.
    Co może być powodem?
    Chciałbym jeszcze zauważyć, że usterka występowała czasami, ale po jakimś czasie telefon dawał się włączyć i działał (całkiem nieźle)
    Teraz czekam już trzy dni i nic. Co z tym zrobić ? Nie mam czym go odkręcić bo tam jest jakiś przedziwny ericssonowy kluczyk... Chciałbym wiedzieć mniej więcej co może być powodem (uszkodzenie dotykowego raczej wykluczam, prędzej tasiemka ?) Czy ktoś z Was już się z tym spotkał ?

I pytanie drugie, nie mogę znaleźć żadnych informacji serwisowych na temat telefonu. Czy ktoś mógłby się takowymi podzielić ?

P.S. Co jeszcze ciekawego z tym panelem dotykowym, przy kalibracji, aparat prosi o przylozenie rysika do trzech punktów, do pierwszego przykladam- ok, do drugiego- ok, natomiast przy trzecim punkcie: aparat usilnie pisał, że dotykam punktu zbyt daleko, po wielu dotknięciach w koncu akceptował...

Pozdrawiam i czekam na pomoc
    Darek z Krakowa :)
  • #2 1253730
    SanceS
    Poziom 22  
    Zgodnie z regulaminem ponawiam zapytanie ... Czy naprawdę nikt nie wie nic na temat tego panelu ... To nie jest spotykane uszkodzenie ? Powiedzcie chociaż gdzie można zdobyć ten klucz bo nigdzie go nie ma ... Aha zaznacze To nie jest TORX ..
  • #3 1295144
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    Witam , masiadam trzy takie ericssony (jeden z nich na części ) Do rozebrania tego telefonu nie jest potrzebny żaden kluczyk tylko wkrętak torx taki sam jak do nokii 3210 3310 3510i i trochę wiedzy bo odkręca się tylko antene (śrubka poniżej anteny pod zaślepką), a cały r380 jest złożony na zatrzaski lecz przed jego rozebraniem musisz zdjąć suwak od głośności żeby nie wyłamać go. Jak odkręcisz antrne to najlepiej w miejscy gdzie była zacznij "dewastacje" cieniutkim wkrętakiem podważając gurną część obudowy . Jak ci się to uda to odkręć 5 śrubek od wyświetlacza i sprawdź zaciski dwuch taśm od ekranu. Jakbyś miał jeszcze jakieś problemy to pisz . pozdrawiam
  • #4 1978683
    SanceS
    Poziom 22  
    Taśmy były na miejscu, przyczyściłem sam panel, taśmy, podociskałem je.
    Telefon działa.

Teraz mam problem z baterią, próbowałem kupić takową, ale ciężko dostać.
    Zrobiłem taką z ogniwa noki 8210, ale telefon nie ładuje jej. Narazie poszukuję innej...

Pozdrawiam
REKLAMA