logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xperia T - Czy/jak można przenieść aplikację na zewnętrzną kartę sd ?

maciej66666 10 Mar 2013 08:31 7995 8
REKLAMA
  • #1 12039855
    maciej66666
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Witam takie zagadnienie :

Mam Xperię T plus zewnętrzną kartę sd 32gb . Ostatnio zaktualizowałem do androida 4.1.2 Jelly Bean. Niestety po tym część aplikacji przestała się otwierać i ponownie muszę je instalować .

Niestety w zastraszającym tempie zużywa się pamieć telefonu i pamięc wewnętrzna
    ( wyróżniam : a) pamięć telefonu ok 2 GB - pełna już b) karta sd telefonu - ok 11 GB prawie pełna c) karta micro sd 32 GB prawia cała wolna ) jest już pełna.

Generalnie zostało mi z 10 GB potrzebnych mi aplikacji których nie mam teraz gdzie zainstalować , bo nie da się przenieść póki co niczego z wbudowanej pamięci telefonu na zewnętrzną kardę sd.

Niemniej jednak w sieci znalazłem info iż istnieje taka możliwość. Ale padły tam pojęcia typu flashtool, bootloader, root, itp.... A ja kompletnie zielony w temacie jestem.

Czy istnieje więc możliwość by gry , nawigacje umieszczać za zewnętrznej karcie sd i by one normalnie działały ?
  • REKLAMA
  • #2 12039934
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam !
    Robiąc Roota tracisz gwarancję, natomiast zainstaluj program APP2SD służący do przenoszenia aplikacj z pamięci wewnetrznej na kartę SD !
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #3 12042363
    maciej66666
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Robert 1960 napisał:
    Witam !
    Robiąc Roota tracisz gwarancję, natomiast zainstaluj program APP2SD służący do przenoszenia aplikacj z pamięci wewnetrznej na kartę SD !

To nic nie daje - w ten sposób można przenieść apkę z telefonu na wbudowaną pamięć sd - a to samo można zrobić i bez tej aplikacji.

Sęk w tym by zarówno z telefonu jak i wewnętrznej sd przenieś wszystko to na zewnętrzną sd ( external sd)
  • REKLAMA
  • #4 12232994
    SirMaxeN
    Poziom 9  
    Mam dokładnie ten sam problem na Androidzie Jelly tyle że z tabletem,
    BaseOne OverMax, pamięć tabletu 2gb i wewnętrzna sd 2 gb już obie prawie zapełnione a pamięć zewnętrzna sd 16gb wolna i też nęka mnie problem przeniesienia aplikacji na zewnętrzną SD
  • REKLAMA
  • #6 14139334
    bm639
    Poziom 12  
    Ocena: 43
    Może i można pisać i pisać, ale największy problem dotyczy w Xperiach (mam J) braku możliwości przeniesienia większości aplikacji z pamięci telefonu nawet do wew SD (2,01 MB). kwestia przeniesienia na zewn SD to krok następny.
  • #7 14139360
    stalker1995
    Poziom 21  
    Ocena: 104
    Witam root to nic innego jak dostanie się do wszystkich plików androida i możliwość modyfikacji ich.
    Flash tool to program do aktualizacji aplikacji, a bootloader ,w skrócie to pierwszy kod wykonywany po starcie urządzenia - dopiero on tak naprawdę uruchamia właściwy system bootloader ma blokować możliwość nieautoryzowanych aktualizacji.
    Jeśli chcesz aktualizować androida to najpierw zrób mu restart (POWER + Vol. UP) po tej operacji wybierzesz reset lub coś w tym stylu i tel ruszy. potem tylko ściągnąć program do aktualizacji androida i wgrywać.Najlepiej przez pc-a,i jak będziesz wgrywał androida wyjmij kartę pamięci . jak coś ci się uda zrobić to pisz :)
  • #8 14139394
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Ocena: 318
    stalker1995 napisał:
    Jeśli chcesz aktualizować androida to najpierw zrób mu restart (POWER + Vol. UP) po tej operacji wybierzesz reset lub coś w tym stylu i tel ruszy. potem tylko ściągnąć program do aktualizacji androida i wgrywać.Najlepiej przez pc-a,i jak będziesz wgrywał androida wyjmij kartę pamięci . jak coś ci się uda zrobić to pisz
    Nikt nic nie pisał na temat chęci aktualizacji! Do czego Ty tu ludzi namawiasz? Do resetu żeby dane potracili?!
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 14139399
    stalker1995
    Poziom 21  
    Ocena: 104
    jeżeli chce zapobiec temu ginącemu miejscu na karcie i pamięci podręcznej to innego wyjścia nie ma też tak miałem

Dodano po 7 [minuty]:

a jeśli chodzi o przeniesienie aplikacji na kartę sd to ja bym zrobił tak jak pisałem wcześniej wgrał trochę starszego androida od tego co teraz masz bo czasami nowe działają gorzej niż te starsze i powinno wszystko śmigać ale zrobisz jak chcesz :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający telefon Xperia T z zewnętrzną kartą SD 32 GB napotyka problemy z przenoszeniem aplikacji na tę kartę po aktualizacji do Androida 4.1.2 Jelly Bean. Wewnętrzna pamięć telefonu oraz pamięć wewnętrzna są prawie pełne, co uniemożliwia instalację nowych aplikacji. Użytkownicy sugerują, że przeniesienie aplikacji na zewnętrzną kartę SD może wymagać zrootowania urządzenia, co wiąże się z utratą gwarancji. Wskazówki obejmują użycie aplikacji APP2SD, jednak niektórzy zauważają, że nie rozwiązuje to problemu przeniesienia aplikacji na zewnętrzną kartę. Inne sugestie obejmują powrót do starszej wersji Androida, co może poprawić działanie urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA