logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 V27 – jak zdjąć blokadę smoka bez użycia Martecha?

strusx 19 Lut 2005 21:13 1581 7
REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1831447
    ravenn
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    masz karte bez pinu wiec to normalne.
    i tam jest chyba napisace "kontrola" tak?
    to zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem w samolocie (nie wolno używać komórek w samolotach) Siemens bardzo dba o to.
  • REKLAMA
  • #4 1864042
    strusx
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Dzięki masz racje z tą kontrolą robiłem pierwszy raz C60 .(to mój pierwszy fon o noki i kalkulatorze nie wspomnę).
    Teraz walczę c65 v43 szukam czegoś bez cięcia czytałem zdania są podzielone .
    Może masz jakiś namiar ( i czy tym samym kablem z bateryjkom pod com pójdzie?)
    ( http://www.siemensiak.pl/artykuly,simlock,w,siemensach,serii,65,bez,testpointa.html )
  • REKLAMA
  • #7 1893146
    strusx
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam , zmieniłem soft na v25 i jedyne co teraz wyświetla to Service mode
    Co mogę zrobić jak przywrócić początkowe ustawienia.
  • #8 1896103
    rafcio363
    Poziom 30  
    Ocena: 266
    wyjdz z service mode tak samo jak wszedłes,ew. przeflashuj go

Dodano po 1 [minuty]:

pozatym poszukaj w moich postach bo gdzies to dokładnie opisalem jak sciagnac sima z c65

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zdjęcia blokady SIM (tzw. "smoka") z telefonu Siemens C60 wersja oprogramowania V27 bez użycia urządzenia Martecha. Próby zmiany softu na starsze wersje (np. V23) oraz cięcia płytek nie przyniosły efektu. Po usunięciu blokady pojawia się komunikat "konsola samolotu" lub "kontrola", co jest normalnym zabezpieczeniem przed używaniem telefonu w samolotach, szczególnie gdy karta SIM nie ma PIN-u. Użytkownik kontynuuje prace nad modelem Siemens C65 V43, poszukując metod zdjęcia simlocka bez cięcia płytek, korzystając z dostępnych poradników i forów (elektroda.pl). Po zmianie softu na V25 telefon przechodzi w tryb "Service mode", z którego można wyjść lub przeflashować urządzenie, aby przywrócić ustawienia fabryczne. Wskazano również, że do zdjęcia simlocka w modelach serii 65 można użyć kabla z bateryjką podłączoną do portu COM, bez konieczności stosowania testpointa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA