logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hormann - programowanie pilota AVIDSEN do bramy Hormann

AneczkaN 14 Mar 2013 21:17 5514 8
REKLAMA
  • #1 12061298
    AneczkaN
    Poziom 9  
    Witam,
    posiadam bramę Hormann wraz z oryginalnymi pilotami. Wpadł mi w ręce pilot Avidsen MN21 i chciałabym go zaprogramować, tak aby współdziałam z moją bramą. Czy to jest w ogóle możliwe? Czy posiada ktoś z Was doświadczenie w tym temacie?
    Z góry dzięki za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 12061496
    andrefff
    Poziom 36  
    Ocena: 805
    Jak nie napiszesz jaki to model posiadasz, to Ci raczej nikt nie odpisze.
  • REKLAMA
  • #3 12063589
    AneczkaN
    Poziom 9  
    andrefff napisał:
    Jak nie napiszesz jaki to model posiadasz, to Ci raczej nikt nie odpisze.

Aha, rozumiem. Więc musze to sprawdzić bo nie mam pojęcia
  • #4 12083817
    AneczkaN
    Poziom 9  
    AneczkaN napisał:
    Witam,
    posiadam bramę Hormann wraz z oryginalnymi pilotami. Wpadł mi w ręce pilot Avidsen MN21 i chciałabym go zaprogramować, tak aby współdziałam z moją bramą. Czy to jest w ogóle możliwe? Czy posiada ktoś z Was doświadczenie w tym temacie?
    Z góry dzięki za pomoc :)

Jedyne czego dokopałam się w dokumentach od bramy: (oprócz tego, z to Hormann oczywiście :) )
    Fotokomórka przelotowa typ EL 31, jest do tego instrukcja montażu ale same obrazki, zero tekstu czy jakiejkolwiek nazwy.

Pilot jak już wyżej pisałam to Avidsen MN21

Czy da się to jakoś zgrać?
    Będę wdzięczna za każdą pomoc.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #5 12083928
    andrefff
    Poziom 36  
    Obawiam się, że to nic nie da. Najprostsze rozwiązanie to dokupienie jeszcze jednego radia i pilota. No i model napędu trzeba by z tabliczki napędu spisać.
    PS.
    Ten pilot to straszny zabytek jest.
  • #6 12083949
    AneczkaN
    Poziom 9  
    Hihihi... no tak.... pilota mam z odzysku :)
  • REKLAMA
  • #7 12083968
    andrefff
    Poziom 36  
    Piloty działają na określonych częstotliwościach, nie znając modelu radia Hörmann nie można nic zrobić.
  • Pomocny post
    #8 12084287
    glecki
    Poziom 21  
    Ocena: 139
    Pilot Avidsen 433,92 MHz,pilot Hormann 40 MHz (szare przyciski) lub 868,3 MHz (niebieskie przyciski).
    Nie ma szans na zaprogramowanie Avidsena do Hormanna.
  • #9 21124754
    witek1965
    Poziom 14  
    Ocena: 121
    Podepnę się pod temat. Czy pilot z napędu bram garażowych Nice, działający na częstotliwości 433 Mhz, da się zaprogramować do napędu bramy Hormann. Mam dwa napędy Nice i niesmak, mi nosić dwa piloty, gdyby okazało się, że napęd nie podejdzie do bramy segmentowej, która ma dłuższa szynę.
    Nice to napęd Shel, a Hormann to ProLift.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada bramę Hormann i oryginalne piloty, a także pilot Avidsen MN21, który chciałby zaprogramować do współpracy z bramą. W odpowiedziach podkreślono, że pilot Avidsen działa na częstotliwości 433,92 MHz, podczas gdy piloty Hormann mogą działać na 40 MHz lub 868,3 MHz, co uniemożliwia ich wzajemne zaprogramowanie. Sugerowano zakup dodatkowego radia i pilota Hormann, a także konieczność znajomości modelu napędu Hormann dla dalszych działań. Dodatkowo, inny użytkownik zapytał o możliwość programowania pilota z napędu Nice do bramy Hormann, co również może być problematyczne ze względu na różnice w częstotliwościach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA