logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja odbiornika napędu bramy segmentowej Hormann po pilotach

glider33 06 Maj 2016 21:16 1137 7
REKLAMA
  • #1 15655213
    glider33
    Poziom 24  
    Ocena: 171
    Witam,

czy może mi ktoś powiedzieć jaki odbiornik radiowy steruje napędem bramy segmentowej Hormann obsługiwanej takimi pilotami ?

Identyfikacja odbiornika napędu bramy segmentowej Hormann po pilotach
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15655374
    yarpen86
    Poziom 25  
    Ocena: 146
    Witam,

Obawiam się że piloty to za mało, napęd może być praktycznie dowolnego producenta a jedynie sterowany modułem radiowym marki V2.
  • REKLAMA
  • #3 15655399
    glider33
    Poziom 24  
    yarpen86 napisał:
    Witam, Obawiam się że piloty to za mało, napęd może być praktycznie dowolnego producenta a jedynie sterowany modułem radiowym marki V2.

No właśnie chodziło mi o rodzaj modułu radiowego użytego w napędzie (zaraz poprawię temat i posta).

W takim razie czy do odbiornika V2 można zaprogramować pilota od napędu bramy garażowej NICE ?
  • REKLAMA
  • #4 15655421
    yarpen86
    Poziom 25  
    Radiolinia jest zmiennokodowa wiec raczej nic z tego nie będzie.
  • REKLAMA
  • #5 15655478
    glider33
    Poziom 24  
    yarpen86 napisał:
    Radiolinia jest zmiennokodowa wiec raczej nic z tego nie będzie.

A możesz poddać linka do tego radia bo google nie wiele zwraca ? Czy to na pewno będzie V2 ?
  • Pomocny post
    #6 15655563
    yarpen86
    Poziom 25  
    Piloty to TSC – 4, Handyi Phoenix a radiolinia do nich to Wally
    http://bramar.pl/wp-content/uploads/2015/02/wally.pdf
    Wszystko jest dostępne w firmie BRAMAR, nie znam alternatywnego dystrybutora.
    Jeśli chodzi o radio to zamiennik produkuje Proxima.
  • #7 15656008
    glider33
    Poziom 24  
    Dzięki za konkretne namiary ;)

Klient zażyczył sobie żeby zamontować mu w podziemnym garażu napęd do bramy uchylnej Nice, ale koniecznie chce żeby pilotem Nice obsługiwać bramę wjazdową segmentową Homrann na wjeździe do podziemnego parkingu. Czy jest możliwe do zrealizowania ?

Myślałem, żeby dodać do napędu Hormanna drugie radio np. Proxima. Co o tym sądzicie ?
  • Pomocny post
    #8 15656377
    tapczan0
    Poziom 22  
    Ocena: 169
    Dodaj drugie radio PROXIMA na NICE SMILO lub NICE FLOR - nie wiem jakiego NICEa posiada klient.
    Pamiętaj że Hormanna steruje się masą, a więc jeden koniec przekaźnika odbiornika na masę a drugi na wejście sterujące Hormanna.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestię identyfikacji odbiornika radiowego do napędu bramy segmentowej Hormann, który jest obsługiwany przez piloty TSC – 4 oraz Handyi Phoenix. Użytkownik zapytał o możliwość programowania pilota od napędu garażowego NICE do odbiornika V2, jednak odpowiedzi wskazują, że radiolinia jest zmiennokodowa, co może uniemożliwić taką integrację. Zasugerowano dodanie drugiego odbiornika radiowego Proxima do napędu Hormanna, co pozwoliłoby na obsługę bramy wjazdowej segmentowej Hormann pilotem NICE. Wskazano również na konieczność podłączenia przekaźnika odbiornika do masy oraz wejścia sterującego Hormanna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA