logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung GT-C3530 - Blokada Karty SIM (na karcie orange)

Arczieku 17 Mar 2013 11:50 13485 7
REKLAMA
  • #1 12072080
    Arczieku
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Witam.
    Otóż mam problem z samsungiem GT-C3530.
    Kupiłem ten telefon w Orange jakiś czas temu i korzystałem z niego na karcie Orange.
    Natomiast ostatnio leżał nie używany z klika miesięcy włożyłem kartę Orange i po wpisaniu PIN wywala mi Blokada karty SIM podaj hasło... nigdy hasła nie ustawiałem
    Kombinacje 9999 i 1234 i 12345 zrobiłem nic nie daje to...
    Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12072152
    Arczieku
    Poziom 15  
    Dzięki kolego zrobił się reset ale nadal po włożeniu karty jest to samo... a karta Orange i telefon kupiony w Orange...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 12072194
    Arczieku
    Poziom 15  
    Tak ta karta działa w telefonie innej osoby co więcej moja karta z smartphona do tego samsunga włożona (orange) i odrazu telefon śmiga a tutaj problem jakby coś z kartą było nie tak
  • #6 12089272
    dzidusx
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Kolego miałem taki sam problem, pomoże ściągnięcie simlocka, telefon działał normalnie po wyciagnięciu i wlozeniu innej karty tego samego operatora(orange) prosił o kod, unlock w moim przypadku z3x i smiga aż miło
  • #7 12897045
    opiotrek5
    Poziom 10  
    Witam z3x to jest jakiś program, czy dodatkowe urządzenie do kompa, i trzeba wgrać jeszcze sterowniki?
    Ewentualnie gdzie można to zdobyć, bo mam problem z simlockiem, a zmiana firmware na niebrandowany nie załatwiła sprawy, wciąż mam niewłaściwą kartę sim, po wpisaniu kodu pin.
  • #8 12897112
    krzywaj
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Serwis kolego, serwis. W domu nic nie wykombinujesz. Z3X to box który Ci zresetuje ten kod i będziesz mógł normalnie korzystać z telefonu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z telefonem Samsung GT-C3530, który po dłuższym nieużywaniu i ponownym włożeniu karty SIM Orange wymaga podania hasła do odblokowania karty, mimo że hasło nigdy nie było ustawiane. Po próbie resetu do ustawień fabrycznych problem nadal występuje. Inni użytkownicy sugerują, że karta SIM działa w innych telefonach, co wskazuje na problem z simlockiem. Rekomendowane rozwiązania obejmują ściągnięcie simlocka za pomocą narzędzia Z3X, które resetuje kod blokady, co pozwala na normalne korzystanie z telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA