logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dobrze tworzyć DVD? Szukam dobrych programów.

Adili 20 Lut 2005 22:22 1866 3
REKLAMA
  • #1 1249674
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Poszukuje dobrych programów do tworzenia filmów Dvd. Chodzi mi dokładnie o stworzenie własnego menu i innych tego typu rzeczy. Mam Nero 6 i Nero Vision Express 3 ale programy te wydają mi się nieco obleśne. W Nero Vision... mogę stworzyć menu, ale jest jeden problem. Nie mogę dodać do tej kompilacji pliki inne niż wideo. Mój film zawiera napisy, a nie mogę ich wsadzić na płytą. Nie można także wsadić plików typu .ifo czy .bob. Wogóle nie mogę dać nić innego jak pliki wideo. Nero stworzy mi menu, ale będzie to film w języku angielskim bez napisów. Proszę o podanie nazw programów do tworzenia dvd lub infaormacje na temat wybrnięcia z tej sytuacji.
  • REKLAMA
  • #2 1249986
    Kropaske
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Witam!
    Użyj programu Film Machine 1.2 + kodek (Cinema Craft Encoder 2.67.00). Przerabia Avi na DVD i można dodać napisy, które musisz skonwerterować za pomocą programu SubRip do formatu .srt. Potrzeba ok 10GB wolnego miejsca na dysku i w zależności od procesora kilku do kilkunastu godzin... ;-)

Pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #3 1250013
    simpo
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Witam!

Polecam Adobe Encore 1.0 (jest juz podobno 1.5, ale na niej nie pracowalem), oferuje on mnostwo mozliwosci, jedynym minusem (oprocz ceny ;)) jest to ze trzeba poswiecic troche czasu, zeby sie "wklikac"...

Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #4 1250029
    Urbas
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Ja proponuje ci DVD Rip 1.0.4 lub My DVD ja używa tych dwóch jestem zadowolony, ten pierwszy program ma możliwość dodania napisów i jest przerażliwie prosty w użytkowaniu.
REKLAMA