logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PSPad - jak zdefiniować ścieżki i kompilator do projektów HTML?

MateuszAuto 25 Mar 2013 09:29 2019 2
REKLAMA
  • #1 12108372
    MateuszAuto
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam, mam pytanie:
    Czy jest ktoś może w posiadaniu szybkiej instrukcji (ew. uruchomieniowej) programu PSPad? Szukałem po necie i nic nie znalazłem, jedynie jakieś tutoriale na youtube, ale wolałbym coś na papierze. Chodzi mi o to, jak i gdzie zdefiniować (jeśli konieczne) ścieżki, kompilator (czy może jest potrzebny jakiś zewnętrzny), założyć projekt html, itd... Programu mam zamiar używać do pisania stron w html, w temacie którego obecnie jestem zielony, ale chciałbym troszeczkę się poduczyć, ze względu na to, że czasem przydałby mi się w pracy.
  • REKLAMA
  • #2 12108558
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Ocena: 318
    Do html nie potrzebny Ci kompilator. Po prostu piszesz kod w oknie i zapisujesz do pliku html. Równie dobrze mógłbyś pisać w notatniku.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 12114318
    MateuszAuto
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Rozumiem, ale właśnie tę dyskretną różnicę, między edytorem html a notatnikiem, chciałbym zgłębić. A nie mam czasu, ani ochoty bawić się metodą prób i błędów. W związku z tym, tak jak wyżej pisałem, potrzebuję instrukcji obsługi edytora PSPad. Miałem przyjemność z tym edytorem, ale jakoś mi nie chciał pomóc, np. przy próbie podglądu tego, co już napisałem - nie da się tego zrobić i już. Trzeba pewnie skonfigurować program, przy pisaniu kodu, wybrać gdzieś język, itd... Myślę, że nie tylko mi przydałaby się taka instrukcja.
    Pozdrawiam.
REKLAMA