logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy z ocenami z matematyki i fizyki poradzę sobie w technikum mechatronicznym?

kamilpietrzak9 26 Mar 2013 21:04 2082 6
REKLAMA
  • #1 12115872
    kamilpietrzak9
    Poziom 2  
    Jestem tu nowy więc wszystkich witam.
    Wiem że jest wiele postów dotyczących tej dziedziny ale nie znalazłem nic dla siebie.
    Jestem przed wyborem szkoły. Chciał bym udać się do szkoły technik mechatronik.
    Ale mam wątpliwości ponieważ z matematyki miałem na półrocze 2 i z fizyki 3.
    Chemia, biologia, geografia i reszta były to 3.
    Takie pytanie czy dam sobie rade w takim technikum czy lepiej udać się na łatwiejszy kierunek. Z matmy nie jestem dobry. I czy jeżeli nie miałem wcześniej z tym styczności oprócz drobnych robót, dam sobie radę żeby to ogarnąć. Jeszcze jedno pytanko czy w takiej szkole jest ogólnie dużo nauki? Muszę jeszcze dodać, że lubię elektrykę.
    Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 12116677
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1692
    Matematyka i fizyka to jest podstawa w praktycznie każdej szkole technicznej.
  • REKLAMA
  • #3 12121810
    komoda93
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    W technikum przejść z klasy do klasy to nie jest problem, wystarczy sie troche przyłożyć. Jeśli interesujesz się elektryką to powinieneś odnaleźć się w tym zawodzie.
  • #4 12125505
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    W tym wypadku postawa to matematyka jak i fizyka, tak samo w dalszej edukacji jeżeli myślał będziesz np: o studiach w tym kierunku. Dla przykładu u mnie na Elektronice po pierwszym roku odpadło mniej więcej 30% głównie z powodu matematyki oraz fizyki.
    Przy kierunku mechatronika na brak obliczeń nie będziesz na pewno narzekał.
    Wszystkiego da się nauczyć kwestia samodyscypliny, czy wolisz latać po imprezach czy siedzieć z nosem w książkach musisz już sam wybrać.
  • REKLAMA
  • #5 12130107
    kamilpietrzak9
    Poziom 2  
    Myślę że z fizyką dałbym sobie radę. Z matmy moim słabym punktem są zadania tekstowe.
    Naukę bym przypilnował. Chciał bym jeszcze wiedzieć ile jest przedmiotów zawodowych. I jak się one nazywają.
  • REKLAMA
  • #7 12133242
    kamilpietrzak9
    Poziom 2  
    Dziękuję za link bardzo mi pomógł.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zastanawia się nad podjęciem nauki w technikum mechatronicznym, mając wątpliwości dotyczące swoich ocen z matematyki (2) i fizyki (3). Odpowiedzi wskazują, że matematyka i fizyka są kluczowe w tej dziedzinie, ale z odpowiednim zaangażowaniem można sobie poradzić. Osoby z doświadczeniem w elektryce sugerują, że zainteresowanie tym tematem może pomóc w nauce. Wskazano również, że w technikum jest wiele przedmiotów zawodowych, a samodyscyplina jest istotna dla sukcesu w nauce.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA