logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WIWA HD90 - Jak podłączyć do TV SHARP bez Eurozłącza?

jarlaxle0 29 Mar 2013 15:00 7485 8
REKLAMA
  • #1 12127686
    jarlaxle0
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, jestem początkujący w temacie więc proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem Dekoder WIWA HD90 mc który podłączyłem do jednego telewizora (stary Panasonic CRT) Euro-złączem. Dekoder działa świetnie, ale mam też drugi telewizor starszy SHARP który nie posiada euro złącza. Z tyłu jest tylko wyjście Wideo dwa audio oraz złącze antenowe. Pytanie czy da się podłączyć ten dekoder do tego telewizora? I pytanie po za konkursem, co to jest i do czego służy wyjście RF LOOP THROUGH na dekoderze??
  • REKLAMA
  • #2 12127739
    jacekko0
    Poziom 31  
    Ocena: 246
    Da się podłączyć kablem euro/RCA(czincz).
  • #3 12127918
    kwarek23
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    jarlaxle0 napisał:
    I pytanie po za konkursem, co to jest i do czego służy wyjście RF LOOP THROUGH na dekoderze??

To wyjście analogowe sygnału antenowego,służy do podłączenia b.starych odbiorników nie mających wejść AV.
  • REKLAMA
  • #4 12128104
    jarlaxle0
    Poziom 9  
    Dzięki, a czy da się rozdzielić jakoś sygnał z anteny? To znaczy obecnie odbieram na antenie siatkowej a gdybym kupił drugi dekoder to musiał bym mieć jeszcze sygnał antenowy dla niego;)
  • REKLAMA
  • #5 12128276
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2931
    kwarek23 napisał:
    jarlaxle0 napisał:
    I pytanie po za konkursem, co to jest i do czego służy wyjście RF LOOP THROUGH na dekoderze??

To wyjście analogowe sygnału antenowego,służy do podłączenia b.starych odbiorników nie mających wejść AV.
    Pierdzielicie kwarek23 . To zwykła przelotka i nic do tego nie ma AV czy inne. Umożliwia podłączenie dwóch z jednej anteny.
  • #6 12128326
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 12357075
    jarlaxle0
    Poziom 9  
    Witam, to znowu ja:D Nie chcę zakładać nowego tematu bo chodzi o ten dekoder. W skrócie, mam telewizor crt Philips (około 8 letni) i podczas odtwarzania na tym dekoderze filmów mp4 w formacie 720p ekran migocze. Obraz nie jest ostry tylko drga. Chciałbym zapytać, co sprawia drganie ekranu, czy chodzi o bitrate? czy może o rozdzielczość? z góry dziękuję:)
  • #8 12376569
    stolarek_1988
    Poziom 21  
    Ocena: 55
    Raczej powiedziałbym, że to wina TV. Zobacz co stanie się jak zmienisz proporcje ekranu, 16/9 -> 4/3 i formaty letterbox i inne.
  • REKLAMA
  • #9 12413905
    jarlaxle0
    Poziom 9  
    Witam ponownie wszystkich, mam problem z tym odbiornikiem gdyż pojawiają się artefakty w trakcie odbioru:
    WIWA HD90 - Jak podłączyć do TV SHARP bez Eurozłącza?
    Dziwne jest to, że źle odbiera tylko na wybranych kanałach, w tym wypadku TVP1 (podobnie to wygląda na TVP2, TVP Rozrywka). Pojawia się co jakiś czas i zniekształca obraz na kilka sekund (kilkanaście max)
    Dekoder pokazuje siłę odbioru w przedziale 80-90% natomiast jakość na poziomie od 30 do 40%(max). Czego może być to wina ??

Proszę poprawić pisownię we wszystkich swoich postach, jak rozpoczynamy zdania itp.?
    [_P_]

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na podłączenie dekodera WIWA HD90 do starszego telewizora SHARP, który nie ma Eurozłącza. Odpowiedzi sugerują użycie kabla Euro/RCA (czincz) do połączenia. Dodatkowo, wyjaśniono, że wyjście RF LOOP THROUGH na dekoderze służy do podłączenia sygnału antenowego do drugiego dekodera, co umożliwia korzystanie z jednego sygnału antenowego dla dwóch urządzeń. Użytkownik porusza również problem z migotaniem obrazu na telewizorze CRT Philips podczas odtwarzania filmów w formacie 720p, co może być spowodowane ustawieniami telewizora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA