Witam.
W moim Lenovo G530 zepsuła się matryca, długo umierała wyświetlając artefakty i wkońcu padła.
Info o zepsutej matrycy ID: LP154WX5 (TL)(A1)
Mam jednak sprawną matrycę z mojego starego Acera Travelmate 4000, która oprócz tego, że jest matowa to ma te same parametry (przynajmniej te do których dotarłem).
Zamiennik ze starego laptopa ID: QUANTA QD15TL02 Rev:01
Wtyczki są identyczne. Zrobiłem już próbę z podmianą i na pierwszy rzut oka matryca ze starego laptopa przyjęła się bez zająknięcia.
Chciałem zapytać czy to bezpieczne zrobić taką podmianę? Czy powinienem sie spodziewać jakiś problemów?
W moim Lenovo G530 zepsuła się matryca, długo umierała wyświetlając artefakty i wkońcu padła.
Info o zepsutej matrycy ID: LP154WX5 (TL)(A1)
Brand: LG Philips
Screen: LP154WX5 (TL)(A1) Laptop Screen
Size: 15.4"
Resolution: (1280 x 800) WXGA
Backlight: 1 CCFL
Surface: Glossy
Aspect Ratio: Wide (16:10)Mam jednak sprawną matrycę z mojego starego Acera Travelmate 4000, która oprócz tego, że jest matowa to ma te same parametry (przynajmniej te do których dotarłem).
Zamiennik ze starego laptopa ID: QUANTA QD15TL02 Rev:01
Brand: Quanta
Screen: QD15TL02 Laptop Screen
Size: 15.4"
Resolution: (1280 x 800) WXGA
Backlight: 1 CCFL
Surface: Matte
Aspect Ratio: Wide (16:10)Wtyczki są identyczne. Zrobiłem już próbę z podmianą i na pierwszy rzut oka matryca ze starego laptopa przyjęła się bez zająknięcia.
Chciałem zapytać czy to bezpieczne zrobić taką podmianę? Czy powinienem sie spodziewać jakiś problemów?