Problem jest dość irytujący... Opisze krok po kroku co się dzieje. Jeśli będą jakieś niejasności - Piszcie... A więc:
Mam Windowsa XP Professional SP1
1. Uruchamiam mojego PCta,
2. Loguję się na dowolnego urzytkownika (mam 3ech),
3. System startuje uruchamiając kolejne programy...
4. ...i w tym momencie komputer się restartuje,
5. Przed kolejnym logowaniem wykonuje skanowanie dysku C:,
6. Znów loguję się na któryś z profili
7. System uruchmia sie normalnie i wyświetla komunikat:
"System odzyskał sprawność po poważnym błędzie"
Podczas skanowania dysku C: znajduje pliki typu: NTUSER.LOG, NTUSER.DAT, NTUSER.DAT.LOG, SYSTEM.LOG itp. (jest ich trochę więcej, to są tylko przykłady)
Dla tych plików wyświetlają się komunikaty np:
"Plik ma nieprawidłowy rozmiar",
"Plik zawiera błędne wpisy"
"Plik skrzyżowany w jednostce alokacji" (czy coś w tym stylu ...
Z podanej lokalizacji tych plików wynika, że jest to problem dotyczący wszystkich urzytkowników a nie wyłącznie jednego z nich. Występował on także wtedy gdy miałem utworzony tylko jeden profil...
Częstotliwość pojawiania się tego problemu jest zmienna. Czasam jest, czasem go nie ma. Czasem przy skanowaniu znajdzie 10 plików, czasem żadnego. Czasami PCet restartuje się raz, czasem kilka razy, a czasami wcale...
Mam Windowsa XP Professional SP1
1. Uruchamiam mojego PCta,
2. Loguję się na dowolnego urzytkownika (mam 3ech),
3. System startuje uruchamiając kolejne programy...
4. ...i w tym momencie komputer się restartuje,
5. Przed kolejnym logowaniem wykonuje skanowanie dysku C:,
6. Znów loguję się na któryś z profili
7. System uruchmia sie normalnie i wyświetla komunikat:
"System odzyskał sprawność po poważnym błędzie"
Podczas skanowania dysku C: znajduje pliki typu: NTUSER.LOG, NTUSER.DAT, NTUSER.DAT.LOG, SYSTEM.LOG itp. (jest ich trochę więcej, to są tylko przykłady)
Dla tych plików wyświetlają się komunikaty np:
"Plik ma nieprawidłowy rozmiar",
"Plik zawiera błędne wpisy"
"Plik skrzyżowany w jednostce alokacji" (czy coś w tym stylu ...
Z podanej lokalizacji tych plików wynika, że jest to problem dotyczący wszystkich urzytkowników a nie wyłącznie jednego z nich. Występował on także wtedy gdy miałem utworzony tylko jeden profil...
Częstotliwość pojawiania się tego problemu jest zmienna. Czasam jest, czasem go nie ma. Czasem przy skanowaniu znajdzie 10 plików, czasem żadnego. Czasami PCet restartuje się raz, czasem kilka razy, a czasami wcale...