logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 107S 17 – komunikat Konsistenz nicht... widoczny na białym tle monitora

rf 23 Lut 2005 22:48 993 6
REKLAMA
  • #1 1259580
    rf
    Poziom 11  
    Mam pytanko..przywiozlem sobie z niemiec monitor..taki jak w temacie...i wszystko jest ok..tylko ze na bialym tle widac jakby ramke i jest tam napisane "Konsistenz nicht...."i cos dalej nie wiem co bo bardzo slabo widac...W zasadzie mi to nie przeszkadza...ale bardzo mnie to ciekawi..czy jest to jakiegos rodzaju komunikat dotyczacy elem. monitora czy informacja o zuzyciu jakiejs czesci?? Mial ktos cos takiego...ew. czy ktos sie orientuje...Z gory dziekuje za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 1259637
    bozio
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Spróbuj wyłączyć monitor i zobacz czy ten napis również wtedy widać. Jeśli tak to oznacza wypalony kineskop, przez długorwałą pracę w jednym programie.

POZDRAWIAM.[/url]
  • REKLAMA
  • #3 1259657
    rf
    Poziom 11  
    troche nie rozumiem...jak moge to zobaczyc skoro bede mial wylaczony monitor...widac to wtedy gdy jest wlaczony i jest biale tlo...np pisze w wordzie...i tam widac jakby pieczatke z napisem o ktorym juz pisalem
  • #4 1259710
    bozio
    Poziom 22  
    Spojrz na ekran pod kątem. Dobrze sie przyjżyj. W to miejsce gdzie widziczny był napis.
  • REKLAMA
  • #5 1259745
    rf
    Poziom 11  
    zwracam honor...tak..przy wylaczonym rowniez to widac...co to oznacza i czy da sie to jakos naprawic??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1259780
    bozio
    Poziom 22  
    To co napisałem na poczatku czyli wypalony kineskop.

P.S. Co do naprawy to tylko wymiana kineskopu ale nie polecam. Zresztą pisałeś że to niebardzo przeszkadza wiec sobie tym głowy nie zawracaj.
  • #7 1259785
    rf
    Poziom 11  
    Czyli moge go sobie wyrzucic czy oplaca sie "naprawiac"?
    ok..dzieki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Na monitorze Philips 107S 17 pojawia się na białym tle widoczny napis "Konsistenz nicht...", który przypomina ramkę. Po obserwacji pod kątem i nawet przy wyłączonym monitorze napis nadal jest widoczny, co wskazuje na wypalenie kineskopu. Wypalenie kineskopu to trwałe uszkodzenie ekranu powstałe na skutek długotrwałej pracy w jednym programie lub wyświetlania statycznego obrazu. Naprawa polega na wymianie kineskopu, jednak ze względu na koszty i trudność naprawy, nie jest to zalecane, zwłaszcza jeśli defekt nie przeszkadza w użytkowaniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA