Chwilowe włączenie jakiś aplikacji do 80% potem normuje.
Ale ostatnio jak zacząłem włączać ''START-POŁĄCZ Z'' (by sprawdzić sieć )
To otwiera się z 4min i nic nie można innego uruchomić przez ten czas nawet'' ctrl+delete''a kilka dni wcześniej włączało się w kilka sekund.
Przeskanuj system programem Malwarebytes : http://pcporady.c0.pl/doku.php?id=malwarebytes Użyj funkcji pełne skanowanie. Usuń wszystko co znajdzie program.
Wstaw log po zakończeniu usuwania.
Malwarebytes i ADW skanowałem kilka dni wcześniej i coś tam znalazł ale usunąłem to co pokazał.
# AdwCleaner v2.200 - Log utworzony 16/04/2013 o 19:35:53
# Aktualizacja 02/04/2013 przez Xplode
# System operacyjny : Windows Vista (TM) Home Basic Service Pack 2 (32 bits)
# Użytkownik : Krzysiek - LAPTOP
# Tryb uruchomienia : Normalny
# Ścieżka : C:\Users\Krzysiek\Desktop\Nowy folder (2)\programy\czyszczenie i antywirusy\adwcleaner.exe
# Opcja [Usuń]
Reampu nie robiłem tylko skanowanie jak zaleciłeś jest bez zmian dziś z pół godz.otwierałem thunderbirda ,firefoxa i jeden plik w adobe reader.
Wkleję log Hijackthis może tu coś można usunąć
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 21:16:42, on 2013-04-18
Platform: Windows Vista SP2 (WinNT 6.00.1906)
MSIE: Unable to get Internet Explorer version!
Boot mode: Normal
Więc tak.
Wczoraj go przeskanowałem i wkleiłem te logi nieudanie to dziś po pierwszym włączeniu na pulpicie pojawiły się ikony tylko tak jak by zamglone pliki.
Siedzę już parę godz. i wszystko działa jak było dawniej ctrl+delete też odpala szybko tylko muli go przy uruchamianiu
Start--->połącz z
Start--->sieć
Start--->gry (to akurat się nie otwiera tylko na chwilę okno się pokazuje i zamka)
Użytkownik pyta o możliwość bezpiecznego wyłączenia procesów w laptopie HP 530 w celu odciążenia systemu. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, w tym skanowanie systemu programami antywirusowymi, takimi jak Malwarebytes i ADWCleaner, oraz sprawdzenie obciążenia systemu. Użytkownik zauważa, że system działa wolniej, szczególnie podczas uruchamiania aplikacji. Pojawiają się również sugestie dotyczące analizy logów systemowych oraz wykonania zerowania/reamp dysku w przypadku problemów z wydajnością. Wskazówki obejmują użycie narzędzi do diagnostyki, takich jak OTL i HijackThis, w celu identyfikacji potencjalnych zagrożeń. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.