Ja się podłączę pod temat. Mam identycznie z samsung galaxy tab -w pracy łączę się bez problemu, w domu nie. Inne urządzenia w domu się łączą a tablet nie; to znaczy łączy z siecią, ale nie z internetem. Zasięg doskonały. Router nie ma filtrowania MAC. Pamiętam, że 5 lat temu mój pierwszy iPhone miał tak, że inne urządzenia się łączyły z siecią a on z niektórymi w ogóle nie dawał rady. Przyszedł jakiś spec, pogrzebał w nim i wszystko działa do dziś, więc obstawiam, że jest to raczej kwestia ustawień w tablecie. Z tego co pamiętam, to wtedy ten koleś ustawił jakieś parametry połączenia, bo twierdził, że jest taki typ routerów, który właśnie odrzuca takie ustawienia - gdy je zmienił iPhone łączy się z każdą siecią.
Przeglądałam inne fora i nikomu nie pomogły w zasadzie jakieś zmiany dokonane w routerach. Ludzie radzili to i owo, zmienić, sprawdzić, ale to nic nie dawało, więc także z tego powodu obstawiam, że to kwestia ustawień w tablecie, a nie w routerze. Zwłaszcza, że u mnie z routerem łączy się cały dom, wszelkiej maści urządzenia tylko tablet samsunga nie chce

- tablet Apple śmiga!