logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] MyTab7 nie łączy się z Wi-Fi – brak internetu mimo działania sieci na innych urządzeniach

JogoGurt 14 Kwi 2013 19:23 15582 25
REKLAMA
  • #1 12198708
    JogoGurt
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam :) Przejdę od razu do tematu . Mam tableta MyTab7 i cieszyłem się internetem przez 4 miesiące aż do dnia dzisiejszego . Mój tablet nie odbiera internetu chociaż wszystkie inne urządzenia (Komputer,laptop,telefony) z domu go odbierają . Proszę o pomoc !
  • REKLAMA
  • #2 12198896
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Ocena: 57
    Tablet wykrywa sieći WI-FI,a nie chce się połączyć, czy może wcale nie wykrywa sieci?
    Jaka to wersja androida?
    Tablet po upadku? zalany?
  • #3 12198974
    JogoGurt
    Poziom 10  
    Nie zalany,nie po upadku. Wersja 4.0.4 . Miałem przez 4 miesiace neta .. teraz mam "Tomasz15" (czyli nazwa mojej sieci) -połączono . Ale internetu brak ...
  • #4 12199056
    helterskelter33
    Poziom 18  
    A symbol zasięgu jest widoczny na belce powiadomien?
    Czy zmieniał kolega może dostawce internetu, albo router?
  • REKLAMA
  • #5 12199178
    McMarycha
    Poziom 31  
    Ocena: 198
    Usuń sieć i połącz się z nią ponownie
  • REKLAMA
  • #6 12199394
    JogoGurt
    Poziom 10  
    usuwałem sieć i łączyłem się z nią ponownie... i nic . A co do routera to od 2 lat mam ten sam . Symbol zasięgu jest widoczny .. ale ma kolor szary (zawsze ma niebieski)... Jakby połączył się z siecią ale nie ma dostępu do internetu
  • #7 12199426
    McMarycha
    Poziom 31  
    Ocena: 198
    Przywróć ustawienia fabryczne
  • REKLAMA
  • #8 12199598
    JogoGurt
    Poziom 10  
    Niestety ... Hard reset nic nie pomógł .Dalej po wpisaniu hasła do internetu mam w prawym dolnym rogu szarą ikonkę Wi-Fi na której są dwie strzałki .... jedna skierowana ku górze,druga w dół .
  • #9 12199807
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Zmien kanał w routerze na inny, albo ustaw opcje AUTO
  • #10 12203537
    Stepej
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Czy próbowałeś się połączyć z inną siecią wi-fi? Czy ktoś w ostatnim czasie nie bawił się ustawieniami routera? Po kliknięciu w tablecie w swoją siec napisz dokładnie jakie wyświetlają się informacje?
  • #11 12222352
    wyborcza27
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Ja się podłączę pod temat. Mam identycznie z samsung galaxy tab -w pracy łączę się bez problemu, w domu nie. Inne urządzenia w domu się łączą a tablet nie; to znaczy łączy z siecią, ale nie z internetem. Zasięg doskonały. Router nie ma filtrowania MAC. Pamiętam, że 5 lat temu mój pierwszy iPhone miał tak, że inne urządzenia się łączyły z siecią a on z niektórymi w ogóle nie dawał rady. Przyszedł jakiś spec, pogrzebał w nim i wszystko działa do dziś, więc obstawiam, że jest to raczej kwestia ustawień w tablecie. Z tego co pamiętam, to wtedy ten koleś ustawił jakieś parametry połączenia, bo twierdził, że jest taki typ routerów, który właśnie odrzuca takie ustawienia - gdy je zmienił iPhone łączy się z każdą siecią.
    Przeglądałam inne fora i nikomu nie pomogły w zasadzie jakieś zmiany dokonane w routerach. Ludzie radzili to i owo, zmienić, sprawdzić, ale to nic nie dawało, więc także z tego powodu obstawiam, że to kwestia ustawień w tablecie, a nie w routerze. Zwłaszcza, że u mnie z routerem łączy się cały dom, wszelkiej maści urządzenia tylko tablet samsunga nie chce :-( - tablet Apple śmiga!
  • #12 12222446
    Stepej
    Poziom 13  
    Proszę o podanie nazwy routera oraz po kliknięciu w tablecie w swoją sieć napisz dokładnie jakie wyświetlają się informacje?
  • #13 12222994
    wyborcza27
    Poziom 10  
    Router z tego co pamiętam to Gembird (taki wpinany do kontaktu przedłużacz wifi) i on jest podłączony do chyba tp link (sprawdzę, bo on u rodziców jest zamontowany na poddaszu - radiówka; szczerze mówiąc nie zaglądaliśmy tam dosłownie od lat, bo od momentu instalacji i skonfigurowania przy podłączaniu Internetu od providera nie było żadnych kłopotów ani z routerem, ani ze sprzętem - dopiero teraz ten samsung)

Po kliknięciu w sieć normalnie mnie z nią łączy, zasięg doskonały, jest informacja Połączono, tylko nie ma dostępu do Internetu. jak próbuję otworzyć stronę, czy aplikację to próbuje łączyć, ale po chwili mówi, że nie ma dostępu do Internetu
  • #14 12224330
    Stepej
    Poziom 13  
    Nie napisałeś wszystkiego; podaj jeszcze co masz w tablecie napisane na temat połączenia wi-fi:
    - Szybkość łącza
    - Zabezpieczenia
    - Adres IP
  • #15 12225239
    wyborcza27
    Poziom 10  
    prędkość 54 Mb/s
    zabezp wpa2 psk
    adres IP WiFi 192.168.2.104
  • #16 12228522
    Stepej
    Poziom 13  
    Spróbuj w routerze wyłączyć zabezpieczenia. Ustaw na sztywno adresy IP na innych urządzeniach łączących się z internetem.
  • #17 12229588
    wyborcza27
    Poziom 10  
    Spróbuję, ale rozumiem, że jak to zadziała, to po ustawieniu stałych IP mogę znów zabezpieczyć sieć?
  • #18 12230406
    Stepej
    Poziom 13  
    wyborcza27 napisał:
    spróbuje, ale rozumiem,ze jak to zadziala, to po ustawieniu stałych IP moge znów zabezpieczyć sieć?
    Tak, ale na przykład innym typem szyfrowania, lub po prostu zmienić hasło na inne. Zanim się do tego zabierzesz, w tablecie kliknij na swoją dotychczasową sieć i wybierz "Zapomnij sieć"
  • #19 12232409
    wyborcza27
    Poziom 10  
    A jeszcze pytanie: czy ustawienie na innych urządzeniach, które działają prawidłowo, sztywnego IP nie spowoduje u nich jakichś problemów (bo tych urządzeń jest 6 i jak mam coś w nich potaśtać i mają mi później nie działać, to trochę ryzykowne). No i ta kwestia, że bezpośrednio do tego głównego routera tablet łączy się bezproblemowo...
  • #20 12233173
    Stepej
    Poziom 13  
    O tym wcześniej nie było napisane, że bezpośrednio pod routerem (tp-link) działa prawidłowo. Myślę, że problem może być w tym urządzeniu Gembird podpinanym do kontaktu i w nim należy spróbować wyłączyć hasło.
    Nie wiem dokładnie jak jest zbudowana sieć w Twoim mieszkaniu, do czego służy to urządzenie, to jest Access Point? Dlaczego nie możesz puścić sygnału na dom z routera? Z tym sztywnym IP to ostateczność, po prostu próbuję pomóc na różne sposoby.
  • #21 12233353
    wyborcza27
    Poziom 10  
    Ten Gembird, to przedłużacz WiFi. Mamy "roziągnięte" wzdłuż mieszkanie, a router jest dodatkowo na strychu i jakby go nie ustawić nie dawal sygnału na całe mieszkanie. A z tym przedłużaczem jest świetna sprawa, bo nawet po wyjściu do ogrodu jest super sygnał. On ma taki sam typ zabezpieczeń jak router.

To jest takie coś:

Link

ma bardzo prostą konfigurację, w zasadzie oprócz hasła nie musiałam w nim zmieniać żadnych ustawień, ma fabryczne.
  • #22 12470902
    bambosz86
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Dołaczam sie do pytania. Tablet: mytab7 przelaczm wifi na on, po chwili przelacznik sam wraca na off, nie laczac ani nie wykrywajac sieci. Miesiac temu na tych samych ustawieniac i tym samym sprzecie wszystko działalo. Jakies pomysly ? :p.

Ps. Lg l5 wykrywa siec bez problemu.
  • #23 12471061
    Stepej
    Poziom 13  
    Z tym tabletem tak czasami jest, że potrafi się zawiesić łączność wifi. U mnie pomaga zwykłe wył. i włączenie i czasami po którymś razie dopiero zaskoczy. Jeśli chcesz, to zainstaluj sobie najnowszą wersję Androida 4.2.2 do tego tableta. Dostępna na stronie producenta www.mytab.eu
  • #24 12480688
    bambosz86
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Pomogło włącz / wyłącz za 6 razem O_O.

Dzięki za pomoc

Ps. sam bym nie wpadł na pomysł że coś się zawiesiło (i nie pomogło 2-krotne zresetowanie tabletu, oraz zresetowanie systemu) :/
  • #25 13232104
    esiuabek
    Poziom 18  
    Ocena: 71
    Mam coś podobnego. router wykrywa, przeglądarka działa ale nie bangla sklep play i facebook. wyrzuca komunikat że brak połączenia z siecia. Nie zmieniałem ustawień routera, ani żadnych parametrów. po prostu od dzisiaj przestało działać. Kilkakrotny rst. obu urządzeń nie dał żadnej zmiany. Nadmienię jeszcze że z komputera działa wszystko bez zarzutu tylko galaxy tab 3 7" robi takie hocki.
  • #26 17276597
    JogoGurt
    Poziom 10  
    Wytarczyło zmienic datę a urządzeniu

Podsumowanie tematu

✨ Tablet MyTab7 przestał łączyć się z internetem mimo wykrywania sieci Wi-Fi. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, takich jak usunięcie i ponowne połączenie z siecią, przywrócenie ustawień fabrycznych oraz zmiana kanału w routerze, jednak problem nadal występował. Inni użytkownicy sugerowali sprawdzenie ustawień routera, wyłączenie zabezpieczeń, a także ustawienie statycznych adresów IP. W końcu, po wielokrotnym wyłączeniu i włączeniu tabletu, problem został rozwiązany. W dyskusji poruszono również problemy z innymi urządzeniami, takimi jak Samsung Galaxy Tab, które miały podobne trudności z połączeniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA