logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telestar CTV2103 – linie powrotu i paski RGB u góry ekranu, wymienione kondensatory

vitoo1 24 Lut 2005 19:13 1129 3
REKLAMA
  • #1 1262046
    vitoo1
    Poziom 2  
    Witam potrzebuje pomocy. Mam telewizor telestar i problem jest z widocznymi liniami powrotu. Niesa one widoczne na calym ekranie ale przy samej goze ostatnio widac tez trzy paski rgb wymienilem niektore kondesatory ale moze jakies pominolem. Niemam juz koncepcji i prosze o pomoc . Z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1262401
    adielektro
    Poziom 20  
    Ocena: 158
    U mnie w rodzinie mają taki sam telewizor i była taka sama awaria, mianowicie cienkie linie (powroty) na górze ekranu i cienkie trzy linie kolorowe R G B oraz obraz się lekko jakby zawijał u góry. Ja wymieniłem elki w zasilaczu( pomogło tylko na tyle, że awaria wchodziała po czasie) , następnie wymieniłem elki w okolicach odchylania pionowego ,niestety musiałem wymienić scalak i jest już ok.Więc kolega wcześniej też Ci tak radzi, a koszty niewielkie.
  • #4 1262603
    vitoo1
    Poziom 2  
    Dzieki za pomoc jeszcze jak by sie ktos orientowal jaki tam jest ten uklad bo niemam jak teraz sprawdzic i ile kosztuje mniejwiecej oraz jakich wartosciach sa tam elki z gory dziekuje niestety niemam teraz tego tv i niemoge sam sprawdzic
REKLAMA