Witam, mam uszkodzona lumie 920 (upadek z wysoka). W telefonie rozsypał się LCD i zastanawiam się czy warto kupować nowy bo odkryłem, że jeden element na płycie głównej jest uszkodzony i nie mam pojęcia co to jest. Dodatkowo po podłączeniu do komputera Windows rozpoznaje telefon jako "Urządzenie wejściowe USB" - nie wykrywa go Zune ani aplikacja Windows Phone.
Co do samego elementu to znajduje się on przy złączu zasilania bezprzewodowego obok aparatu (zdjęcie). Jego obudowa wykonana jest ze szkliwa i popękała. Nie mam pojęcia za co ten element odpowiada, googlowanie nic nie daje. Proszę o pomoc w ustaleniu co to za element i za co może odpowiadać, ponieważ nie wiem czy warto wymieniać LCD i digitizer w tym tel.
Co do samego elementu to znajduje się on przy złączu zasilania bezprzewodowego obok aparatu (zdjęcie). Jego obudowa wykonana jest ze szkliwa i popękała. Nie mam pojęcia za co ten element odpowiada, googlowanie nic nie daje. Proszę o pomoc w ustaleniu co to za element i za co może odpowiadać, ponieważ nie wiem czy warto wymieniać LCD i digitizer w tym tel.