logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza wymiana zegarów na wersję z obrotomierzem

GREGOS 24 Lut 2005 21:27 2364 5
REKLAMA
  • #1 1262537
    GREGOS
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam Ibize. Chcialem sobie wymienic zegary na takie z obrotomierzem, ktorego niestety obecnie nie posiadam. Chcialbym sie dowiedziec jakie bede mial problemy z podlaczeniem, czy pasuja stare zlacza i czy bedzie trzeba doprowadzac jakis przewod do obrotka ktorego nie bylo.
    Aha... i jeszcze jedno... obydwa liczniki maja wyswietlacze cyfrowe kilometrow, pozostanie mi taki przebieg jaki mam obecnie czy bedzie trzeba korygowac w nowych zegarach??

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1262602
    Heroses
    Poziom 24  
    Ocena: 160
    Przebieg będziesz miał taki jaki zapisany jest w nowo nabytej desce (ale to da się pokonać). Jeśli jest ten sam producent i ten samo rok desek powinny pasować. Prawdopodobnie przewód do obrotomierza jest już w instalacji a jeśli nie będziesz musiał sobie porowadzić kabelek od zapłonu.
  • REKLAMA
  • #3 1262639
    GREGOS
    Poziom 12  
    A jaki moze byc orientacyjny koszt korekty przebiegu? Bo chyba raczej nie daloby sie przelozyc pamieci z mojego starego licznika... Chociaz oczywiscie ja sie tam nie znam... ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1262698
    Heroses
    Poziom 24  
    Ocena: 160
    Odczytaj zawartość pamieci tego licznika i podeślij ją na forum to coś może się poradzi.
  • REKLAMA
  • #5 1262741
    GREGOS
    Poziom 12  
    Jeszcze tylko musze zakupic zegarki (akurat na allegro wynalazlem jakies). Rozumiem ze musze zgrac zawartosc pamieci za pomoca interfejsu, tak? Ale ten problem zostawie juz sobie jak juz je kupie i zamontuje:) wtedy sie bede martwil...
  • #6 1263483
    GREGOS
    Poziom 12  
    Jak to jest z tym zgrywaniem pamieci? Przede wszystkim czym to mam zrobic? Wystarczy np interfejs VAG czy musze cos specjalnego miec? I oczywiscie na jak duzy wydatek sie musze nastawic? :)
    Autko z 96r
REKLAMA