logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 2700 Classic – brak języka polskiego po aktualizacji do v9.98, jak dodać PL?

bartekkompus 20 Kwi 2013 19:45 2220 7
REKLAMA
  • #1 12221209
    bartekkompus
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.

Chciałem sobie zaktualizować oprogramowanie i wgrałem przez Phoenix'a soft v9.98
    Niestety zapędziłem się i wgrałem tą wersję softu i się okazało, że chyba w tej wersji nie ma PL :cry:
    Czy da się jakoś zaniżyć oprogramowanie, lub dograć patcha żeby był język PL?
    Kasy ani grosza nie mam na serwis :cry:
    Proszę pomóżcie.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12222079
    bartekkompus
    Poziom 10  
    możesz troszkę objaśnić krok po kroku co mam robić?

Dodano po 2 [godziny] 5 [minuty]:

ref
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 12222345
    RometFan;p
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    tworzysz taką paczkę dla phoenixa, pobierasz ten i ten soft z navifirm tam masz pliki mcu comtent ppm jak pisał kolega gruktel, robisz paczkę 2 z 1 wstawiasz do phoenix i flashujesz.
  • #5 12223527
    bartekkompus
    Poziom 10  
    a byłby ktoś tak miły i mi podesłał te pliki? bo coś mi sie stało z navifirm i miesza softy z innymi telefonami :((

@Edit:
    nie uszkodzę tym sposobem telefonu?

Dodano po 3 [godziny] 1 [minuty]:

który soft v.9.97 jest pl? Bo w navifirm nie mogę znaleźć z EURO B

Dodano po 21 [minuty]:

kaszana ;/
    po podmienienie PPM i próbie flashowania wyskakuje błąd:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Przed wysłaniem wiadomości użyj przycisku "Pisownia" i popraw błędy.
    Obrazki zamieszczamy według tej instrukcji:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Proszę niezwłocznie poprawić. jever 23
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 12224863
    internick
    Poziom 36  
    Ocena: 555
    Plik rm561__09.98.ppm_mh zostawiasz normalnie wraz z całą paczką w katalogu RM-561 w folderze Products na dysku C swojego komputera.
    Następnie na pulpit ściągasz plik rm561__09.97.ppm_ea i zmieniasz mu nazwę na rm561__09.98.ppm_mh .

Później w Phoenixie po wczytaniu Product Code przechodzisz do Options, gdzie:

a) usuwasz (delete) rm561__09.98.ppm_mh;

b) dodajesz (add) z pulpitu ścieżkę do "zmienionego" PPM

c) ustawiasz atrybuty dla tego pliku: Type - PPM, Use-Case - Refurbish

d) zamykasz okna i klikasz w Refurbish
  • #8 12225675
    bartekkompus
    Poziom 10  
    @Edit:

ok zrobiłem wszystko według instrukcji i....działa!!! jest PL :D

Wielkie dzięki kolego, jesteś wielki, naprawdę!!

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zaktualizował oprogramowanie swojego telefonu Nokia 2700 Classic do wersji 9.98, jednak napotkał problem braku języka polskiego. Poszukiwał sposobu na downgrade oprogramowania lub dodanie patcha z językiem PL. Otrzymał pomocne wskazówki dotyczące tworzenia paczki dla programu Phoenix, w tym instrukcje dotyczące zmiany nazw plików oraz dodawania odpowiednich atrybutów. Po zastosowaniu się do instrukcji, udało mu się przywrócić język polski w telefonie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA