logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Navroad NEXO 10 - działanie AutoMapy i WiFi na Androidzie

bandi999 22 Kwi 2013 19:45 3087 7
REKLAMA
  • #1 12228223
    bandi999
    Poziom 10  
    Witam .
    Mam zamiar kupic tablet i uzywac go głownie jako nawigacji i nie tylko internet , muzyka , filmy .
    Myslałem o Navroad NEXO 10 http://www.navroad.com.pl/pl/produkt,126.htm
    wiem że nie ma gps ale chyba da sie podpiac zewnetrzy przez Bluetooth.

Pytania :
    1. Jak działa automapa na systemach android ?
    2. Jak sobie radzi wifi na tym urzedzeniu ?

Dzieki wszystkim za odpowiedz .
  • REKLAMA
  • #2 12228665
    hipeck
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    AM działa nienajgorzej, ale z zewnętrznym odbiornikiem GPS przez bluethoot, nie jest tak wesoło. Nie każdy da się sparować z tabletem. Ja kupilem tablet Goclever m713g i niestety odbiornik GPS to cienizna. Sparowałem wprawdzie zewnętrzy, ten błyskawicznie złapał fixa, ale nie przenosi sygnału GPS do tabletu. Oczywiście mam na tablecie kilka aplikacji, które powinny to załatwić, ale nic z tego. a innego zewnętrzego nie dało się sparować. Jeśli chcesz w tablecie używać nawigacji, dobrze szukaj w necie opinii. pozdr
  • REKLAMA
  • #3 12229934
    bandi999
    Poziom 10  
    To mnie zaskoczyłeś sądziłem ze przez bt da rade bez problemów się połączyć .
    Dla tego szukam tableta bez wbudowanego gps-a bo one są słabe .
  • REKLAMA
  • #4 12230604
    hipeck
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    To raczej poszukaj tablet z wbudowanym GPSem, który dobrze działa. Ja się nadziałem, bo mam nawigację Goclevera i ta ma Gps- błyskawica. Tym się sugerowałem, zamiast poczytać opinie i przeglądnąć fora. No i dupa blada. pozdr
  • REKLAMA
  • #5 12231145
    bandi999
    Poziom 10  
    Właśnie się zastanawiam nad tym Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (GT-P5100) niby ma gps .
    Potrzebuje żeby dobrze łapał zasięg i się nie gubił bez wspomagania AGPS, głównie będę używał nawigacji na zachodzie . Mam teraz nawigacje na laptopie z odbiornikiem na kablu gps , ale laptop troche mi zawadza .

Pozdrawiam
  • #6 12233560
    Tmred
    Poziom 2  
    Korzystam z automapy na Nexo10 za pomocą modułu zewnętrznego bluetooth. Aby wszystko działało poprawnie należy zainstalować apkę bluetooth gps.
    Automapa wyznacza trasę błyskawicznie, a w porównaniu do nawigacji na win ce to wręcz torpeda. Zalecam od razu ustawić czcionkę na wielką bo przy tej rozdzielczości napisy standardowe są małe.
    Wifi działa bez zarzutu, ja jestem zadowolony.
  • #7 12233842
    bandi999
    Poziom 10  
    Dzięki kolego Tmred za informacje . Mógłbyś podać nazwę tego odbiornika gps ?
    Pozdrawiam
  • #8 12234224
    Tmred
    Poziom 2  
    Ja używam jakiegoś chińskiego noname, zgłasza mi się w systemie jako bGPS. Ale czytałem gdzieś na forach, że powinna działać np. nokia ld3.

Podsumowanie tematu

✨ Tablet Navroad NEXO 10 może być używany z aplikacją AutoMapa poprzez zewnętrzny odbiornik GPS podłączony przez Bluetooth. Użytkownicy zauważają, że nie każdy odbiornik GPS dobrze współpracuje z tabletem, co może prowadzić do problemów z parowaniem i przesyłaniem sygnału. W przypadku NEXO 10, AutoMapa działa szybko, a użytkownicy zalecają zainstalowanie aplikacji Bluetooth GPS dla lepszej funkcjonalności. WiFi w tablecie działa bez zarzutu, co jest pozytywnym aspektem. W dyskusji pojawiły się również sugestie dotyczące innych tabletów z wbudowanym GPS, takich jak Samsung Galaxy Tab 2 10.1, które mogą lepiej spełniać wymagania nawigacyjne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA