Witam. Od niedawna mam pewien problem z odbiorem telewizji naziemnej. Otóż mieszkam w bloku. Na dachu jest antena zbiorcza. Wszystko do tej pory było ok. Jednak mój tv zaczął gubić sygnał (wyskakują kwadraty i rozmazuje się ekran oraz zanika głos) na kanałach MUX 2 na MUX 1 i 3 jest wszystko ok. Problem trwa od około tygodnia. Dodam, że wcześniej było wszystko ok.
Ponadto mam w domu drugi TV, który jest podpięty do tej samej anteny zbiorczej (mam w ścianie puszkę z 2 wyjściami na antenę) i tam problem nie występuje. Szczególnie dziwne jest to, że podpinając kabel antenowy, który jest normalnie podpięty do "wadliwego tv", do mojego drugiego TV, wszystko jest ok.
Czy to może awaria mojego TV? Wydaje się, że z kablem wszystko ok, skoro działa na drugim TV. Lecz dziwnie, że MUX 1 i 3 działają.
Mam nadzieję, że wyraziłem klarownie mój problem. Bardzo proszę o pomoc.
Ponadto mam w domu drugi TV, który jest podpięty do tej samej anteny zbiorczej (mam w ścianie puszkę z 2 wyjściami na antenę) i tam problem nie występuje. Szczególnie dziwne jest to, że podpinając kabel antenowy, który jest normalnie podpięty do "wadliwego tv", do mojego drugiego TV, wszystko jest ok.
Czy to może awaria mojego TV? Wydaje się, że z kablem wszystko ok, skoro działa na drugim TV. Lecz dziwnie, że MUX 1 i 3 działają.
Mam nadzieję, że wyraziłem klarownie mój problem. Bardzo proszę o pomoc.