logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat 1.9 TDI - Samoczynne otwieranie szyb i drzwi.

erwinketa 28 Kwi 2013 09:55 6567 6
REKLAMA
  • #1 12246902
    erwinketa
    Poziom 12  
    Ocena: 32
    Witam. Mój problem jest następujący. Dziś rano idąc do auta zauważyłem, że wszystkie szyby są otwarte (dodam, że kiedy kupiłem auto raz mi się tak zdarzyło po umyciu auta). Zamknąłem, i po parunastu sekundach znowu się opuszczają. Jak zamykam auto centralnym z pilota, to otwierają się i zamki i opuszczają się szyby, Teraz mam zamknięte i narazie jest ok. Zauważyłem jeszcze, że jak zamykam centralny z guzika przy opuszczaniu szyb to zamyka się tylko lewa strona. prawa zostaje otwarta. Przy otwieraniu obojętnie których drzwi nie świeci lampka przy podsufitce. Aha dodam, że znowu jest deszczowa pogoda u mnie, czy gdzieś może się przez to robić zwarcie ? Dzięki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 12246912
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2469
    Kaseta zamka kierowcy do naprawy.
  • REKLAMA
  • #3 12246988
    wiesiek3d
    Poziom 29  
    Ocena: 655
    Wygląda na zalany moduł komfortu.
  • REKLAMA
  • #4 12247047
    erwinketa
    Poziom 12  
    Ireneo napisał:
    Kaseta zamka kierowcy do naprawy.

Chodzi o mikrowłącznik w zamku ? Dodam jeszcze iż podświetlenie w drzwiach na nogi działa we wszystkich drzwiach oprócz kierowcy. I to jest również tak że raz świecą przy otwarciu, raz nie świećą, no normalnie cuda wianki...
  • #5 12247222
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2469
    Żadne cuda,kaseta do naprawy no i obejrzeć czy komfort nie zalany.
  • REKLAMA
  • #6 12247225
    polonez15
    Poziom 33  
    Ocena: 898
    Kluczem zamkniesz i otworzysz auto z obu stron?
  • #7 12252689
    erwinketa
    Poziom 12  
    Tak kluczem zamykam i otwieram bez problemu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z VW Passat 1.9 TDI, polegający na samoczynnym otwieraniu szyb i drzwi po zamknięciu auta. Zauważa, że po zamknięciu centralnym zamkiem szyby opadają, a przy zamykaniu z guzika działa tylko lewa strona. Dodatkowo, lampka przy podsufitce nie świeci przy otwieraniu drzwi. Użytkownik podejrzewa, że problem może być związany z zalanym modułem komfortu lub uszkodzoną kasetą zamka kierowcy. W odpowiedziach sugerowane są naprawy kasety oraz sprawdzenie modułu komfortu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA