logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Best Buy HD ViVA! - Złe oprogramowanie, nie działa pilot.

AmNeZiS 01 Maj 2013 11:23 2748 0
REKLAMA
  • #1 12258367
    AmNeZiS
    Poziom 1  
    Witam,

Wgrywałem ostatnio firmware do dekodera CABLETECH URZ0083Q (urz0083q_v.109_0) i zostawiłem go na pendrive, później zostawiłem pendrive w moim dekoderze BEST BUY HD ViVA! - po powrocie do domu po kilku godzinach okazało się, że ktoś sobie urządził zabawę pilotem i wgrał do niego oprogramowanie od Cabletecha!! ;/ Dekoder się włącza, wyświetla się monit o wybranie regionu itp, lecz nie reaguje zupełnie na pilot. Przy podłączaniu pendriva wyskakuje monit o podłączeniu urządzenia USB więc dekoder się nie wiesza. Szukam już w Internecie kilka dni możliwości naprawy tej usterki, lecz pusto. Ogólnie mało jest na temat tego BB. Czy jest możliwość wgrania firmware'u poprzez auto-boot dekodera? Lub też w inny sposób? Na gwarancji wątpię, czy w ogóle przyjmą, a kwota naprawy mogłaby przewyższyć kwotę całego dekodera więc szukam podpowiedzi.
    Nie mogę również znaleźć oprogramowania odpowiedniego do tego dekodera i zastanawiam się czy nie jest to klon jakiegoś CABLETECHA albo WIWA. Procesor w nim to ALI M3801.
    Czekam na pomoc.
    Pozdrawiam.

------------------
    Jeśli się nie mylę to jest to klon dekodera CABLETECH URZ0195.
  • REKLAMA
REKLAMA