logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sky star 2 - nie gra!i Sygnał jest dobry, ale nie ma obrazu i dźwięku.

Daris 26 Lut 2005 09:54 1416 4
REKLAMA
  • #1 1266888
    Daris
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    Po 3 miesiącach walki z sky star 2 poddaje się.Porblem polega na tym,że
    choć sygnał jest dobry (60%)to nie ma obrazu ani dzwięku.Widać że program działa
    poprawnie ale nie ma obrazu.Jeszcze jedno-czasza ustawiona na astrę,no i
    karta skanuje tylko niektóre częstotliwości.Próbowałem juz z wszystkimi kodekami.Miałem nawet zainstalowane
    ten plik co podobno odblokowuje eproma ale wtedy mój xp nie chciał sie włączyć.No i co mogę
    jeszcze zrobić?wywalić na złom?
  • REKLAMA
  • #2 1267039
    brzuch0
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    A czy dobre jest skręcenie konwertera w obejmie(kąt) .Warto też do programu ściągnąć gotową listę z programami . Tu znajdziesz PROG DVB i gotową listę z programami http://dvbzone.dvhk.pl/?id=d_dvb a tu co i jak skonfigurować w progdvb http://www.gutek18.prv.pl/ . Może to pomoże. warto też wypróbować inne programy do odbioru programów sat.
  • REKLAMA
  • #3 1269183
    mx3
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    wgraj gotowa liste kanalow na astre i wtedy sprawdz czy cos widac [moge podeslac ci moja na pewno dziala] jakosc sygnalu tez masz na tym poziomie??
  • REKLAMA
  • #4 1269223
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Karta jest prawdopodobnie zablokowana, sprawdź czy karta nagrywa na dysk pomimo braku obrazu. Jeśli tak to ściągnij program skynet.exe i odblokuj kartę.
  • #5 1270160
    Daris
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    Czy nagrywa-po włączeniu nagrywania w Progdvb pojawia się plik ale nic nie zajmuje.
    Mam nową listę kanałów i transporderów.
    Tak jak mówiłem quality i level na 60-70%.Próbowalem już ten plik skynet zainstalować
    ale tak jak mówiłem komputer nie chce mi sie włączyć!może robię coś nie tak ale korzystałem
    z instrukcji.
REKLAMA