logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sky Star 2 v2.6b i ProgDVB - brak wyszukiwania programów, co sprawdzić?

Lucki 17 Lis 2006 16:50 2159 9
REKLAMA
  • #1 3234188
    Lucki
    Poziom 21  
    Ocena: 43
    Witam. Mam problem: kupilem dzisiaj sky stara 2 versja 2.6b i nie moge wyszukac zadnego programu na zadnej satelicie ( ruszałem anteną na każdy możliwy sposób i nic). Uzywam progdvb. Może to zła konfiguracja ?

Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam

Sky Star 2 v2.6b i ProgDVB - brak wyszukiwania programów, co sprawdzić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3235917
    Andrew147
    Poziom 15  
    ja miałem tak samo i myślałem że to była wina konwertera a jednak okazało się że wystarczy odinstalowac sterowniki i wgrać od nowa (można spróbować też zmienić slot pci - u mnie ruszyła i działała potem poprawnie ;) takze mam nadzieję że i Tobie to pomoże

Aha i musisz mieć wstrzeloną antenę na którąś z satelit bo inaczej nic nie zobaczysz :)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3236072
    Lucki
    Poziom 21  
    Juz sygnał złapałem, ale mam inny problem wgrałem gotową liste kanalow i przez jakies 10 - 15 min boło ok. Po wyłączeniui włączeniu kompa juz programy z listy nie chciały sie ładować :( Mam takie wrazenie jak by sie karta zacieła , ale czy to możliwe >?
  • Pomocny post
    #4 3238061
    MrokDuszy
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Lucki napisał:
    Juz sygnał złapałem, ale mam inny problem wgrałem gotową liste kanalow i przez jakies 10 - 15 min boło ok. Po wyłączeniui włączeniu komputera juz programy z listy nie chciały sie ładować :( Mam takie wrazenie jak by sie karta zacieła , ale czy to możliwe >?
    skonfiguruj poprawnie karte lub zainstaluj na nowo pro dvb i zaznacz przy instalacji sky star2 i bedzie oki jezeli chodzi o ta karte tu masz wszystko Wejscie
  • Pomocny post
    #5 3238219
    inp
    Poziom 20  
    Ocena: 48
    Odinstaluj i zainstaluj ponownie SS2. Potem masz tu gotowca na Hotbirda i Astrę. Powodzenia.http://skystar2.com.pl/forum/viewforum.php?f=1
  • #6 3238594
    Lucki
    Poziom 21  
    Juz wszystko śmiga aż miło :D

Mam takie jeszcze jedno techniczne pytanie: mam ustawioną sat HotBrid i chciałbym mieć także Astre. Jutro na gieldzie kupie zeza ( problem - tylko jakiego?) = mam antene od cyfry i wysięgnik z konwerterem nie jest okrągły. Widziałem na allegro takie coś :
    Sky Star 2 v2.6b i ProgDVB - brak wyszukiwania programów, co sprawdzić? i czy po podłączeniu 2 konwekterów przez Diseq do sky stara od razu bede mogl ogladac programy z 2 satelit tzn. czy bede musial jeszcze z antena pokombinować ( poprzestawiac) ? Czy ten zez ma miedzy oczkami 6 Stopni ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3238650
    inp
    Poziom 20  
    Ocena: 48
    Kup uchwyt ze zwykłą blaszką do płaskownika i będzie śmigało.
    Astrę znajdziesz bez problemu.
    Zadnego sklepu Ci nie polecam, bo jutro na giełdzie kupisz bez problemu.
    Pytaj o zeza na płaski wysięgnik.
    Powodzenia.

No i diseq.

Diseq proponuję od razu na 4 satelity, bo w miarę czasu apetyt rośnie.
  • #8 3239187
    Lucki
    Poziom 21  
    heheh z tym apetytem to masz racje :d dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Jutro jak zainstaluje to dam znac co i jak !
  • Pomocny post
    #9 3242899
    BuBos18
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 14
    Jeśli chcesz robić zeza to nie na misce od cyfry, bo jest za mała. Daj większą. Kumpel ma ustawione na 3 satelity i miska 95cm bo na mniejszych się krzaczyło.
  • REKLAMA
  • #10 3243638
    Lucki
    Poziom 21  
    Dziekuje wszystkim za rady. Wszystko co chciałem sie dowiedziec juz wiem :)

Temat zamykam

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem z wyszukiwaniem programów na karcie Sky Star 2 wersja 2.6b przy użyciu oprogramowania ProgDVB wynikał z nieprawidłowej konfiguracji i sterowników. Rozwiązaniem było odinstalowanie i ponowne zainstalowanie sterowników oraz oprogramowania ProgDVB z zaznaczeniem obsługi Sky Star 2. Konieczne jest także prawidłowe ustawienie anteny na satelitę, aby uzyskać sygnał. Po poprawnej konfiguracji i instalacji karta działała poprawnie, jednak pojawił się problem z ładowaniem listy kanałów po restarcie komputera, co mogło sugerować zawieszenie się karty. W dyskusji poruszono także temat instalacji tzw. "zeza" (uchwytu do dwóch konwerterów) do odbioru sygnału z dwóch satelitów (Hotbird i Astra). Zalecano użycie uchwytu z blaszką do płaskownika oraz zastosowanie przełącznika DiSEqC, najlepiej na 4 satelity, aby umożliwić rozbudowę instalacji. Wskazano, że do takiego rozwiązania potrzebna jest większa antena (np. 95 cm), gdyż antena od Cyfry jest za mała do stabilnego odbioru sygnału z kilku satelitów. Po wdrożeniu tych rozwiązań problem został rozwiązany, a użytkownik potwierdził poprawne działanie systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA