logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

eMule 0.45b na Windows XP - rozłączanie połączenia Dial-up z Dialogu

mmgryc 26 Lut 2005 13:01 1722 12
REKLAMA
  • #1 1267384
    mmgryc
    Poziom 22  
    Ocena: 17
    Czy może mi ktoś pomóc? Przesiadłem się na Win XP zainstalowałem mułka 0.45b i pojawił się taki problem że rozłancza mi co jakiś połączenie internetowe (Dial-up z dialogu) wcześniej takiego "cyrku" niemiałem. A czas ponownego podłączenia to ok 30 sek i zazwyczaj gg i opera zdąży wywalić bąd o utracie połączenia i po ponownym zestawieniu jest problem z ponownym zadziałaniem w necie. Czy wiecie czym to może być spowodowane??
    P.S. odpowiedzi typu "szeherezada is de best" nie są przezemnie szukane
  • REKLAMA
  • #2 1267403
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10446
    Masz SP2? Jezeli tak to musisz zwiekszyc maksymalna ilosc jednoczesnych polaczen:

Cytat:
    Limit połączeń - p2p
    Aby móc bez przeszkód korzystać z p2p należy ściągnąć program XPAntiSpy 3.9-1 PL i w zakładce Opcje Specjalne Limit połączeń możemy zmienić ustawienie dotyczące limitu połączeń.

Cytat pochodzi stad:
    http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=83976

Sprobuj tez zmniejszyc ilosc jednoczesnych polaczen w osle jak i ilosc zrodel na plik.
  • #3 1267434
    korneliusz
    Poziom 16  
    Ocena: 124
    Ja u siebie też mam XP i najnowszą wersję eMule i mam to samo, internet też mam z dialogu, ale ISDN. Zauważyłem że w najnowszej wersji tj 0.45b troche rzadziej rozłącza niż we wcześniejszych. Jak miałem neta z kablówki nic takiego się nie działo, teraz to nawet nie ma sensu zostawiać komputera samego bez opieki, aby coś ściągał, bo nigdy nie wiadomo kiedy się rozłączy. U mnie jak nie miałem SP2 działo się to samo...

Może to jest zrobione specjalnie przez dialog, aby nie obciążać sieci programami P2P?
  • #4 1267480
    mmgryc
    Poziom 22  
    -> Kolobos
    Słuchaj mam ten programik tylko takie pytanie na ile mam ustawić ten limit połączeń??

Dodano po 3 [minuty]:

A i jeszcze jedno "webcache" nigdzie w mule niewidze takiej opcji?? Czy to ma być wpisane w polu adres proxy? I jeszcze jedno :) tym razem ostatnie plik webcache.scv sciągnełem jak piszą w faq na osłoskopie tylko niewiem gdzie go mam podmienić bo w kataogy z mułkiem go niema !!
  • REKLAMA
  • #5 1267552
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ustaw na wiecej, zobacz na ile masz ustawione w emule i ustaw odpowiednio wiecej.
  • #6 1267600
    mmgryc
    Poziom 22  
    ilść połączeń miałem na 400 dałem 800 a ilość źródeł na plik mam 100 czy to też zmienić??
  • #7 1330357
    Dydzio
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Kolobos, jak zmienić ręcznie liczbę połączeń w WinXP?? Mam zwykłego XP nałożonego na WinXP SP2 (zmiana płyty głównej). Wydaje mi się, że mam limit, bo eMule cienko przędzie, ale XPAntiSpy mi pisze, że zmiana limitu obowiązuje tylko w WinXP SP2, a ja takowego (wg programu) nie mam.
  • REKLAMA
  • #9 1330458
    Dydzio
    Poziom 30  
    Kolobos napisał:
    :arrow: Dydzio
    Sciagnij sobie to:
    http://republika.pl/server_burn/TCP.IP.zip
    I podmien pliki, opis masz w pliku tekstowym.
    Wczesniej oczywiscie zrob kopie oryginalnych plikow.

Boot into "Safe Mode" and Copy the "tcpip.sys" file to these directories:
    C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS
    C:\WINDOWS\SERVICEPACKFILES\I386
    C:\WINDOWS\SYSTEM32\DLLCACHE

1. czy Safe mode, to tryb awaryjny??
    2. z powyższych plików znalazłem tylko ten pierwszy (drugiego katalogu w ogóle nie było:-( )
    3. co sie stanie jak podmienie w "zwykłym" trybie windy???
    4. a tak w ogóle, to kiedyś chyba obił mi się o oczy przepis na zwiększenie limitu połączeń w rejestrze, a nie podmieniając pliki; znasz ten sposób??
  • #10 1330471
    Kolobos
    Spec od komputerów
    1. tak tryb awaryjny
    2. reszta jest ukryta wlacz pokazywanie plikow systemowych, ukrytych i chronionych
    3. nic sie nie stanie, nie uda Ci sie nadpisac pliku
    4. w Sp2 nie bedzie dzialac bo ograniczenie jest w pliku, w rejestrze to bylo chyba w 95/98
  • #11 1330482
    Dydzio
    Poziom 30  
    Kolobos napisał:
    1. tak tryb awaryjny
    2. reszta jest ukryta wlacz pokazywanie plikow systemowych, ukrytych i chronionych
    3. nic się nie stanie, nie uda Ci się nadpisac pliku
    4. w Sp2 nie bedzie dzialac bo ograniczenie jest w pliku, w rejestrze to bylo chyba w 95/98

Ad. 2. Używam Total Commander i mam odkryte pliki i katalogi; ich naprawdę nie ma:(
    Ad. 3. Zdolny jestem, bo mi się udało:-D Tylko system wypluł się o płytę, że niby pliki zostały zamienione i trzeba je zgrać z płyty; oczywiście dałem anuluj :-D
    Dodam, że zamieniłem tylko pierwszy, istniejący plik; pozostałych nie ma:-(
  • #12 1330559
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Wystarczy tylko pierwszy.
  • REKLAMA
  • #13 1993185
    mmgryc
    Poziom 22  
    thx za info mozna temat zamknąc

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy rozłączania połączenia internetowego Dial-up z Dialogu podczas korzystania z eMule 0.45b na systemie Windows XP. Użytkownik zauważył, że po instalacji eMule 0.45b na Windows XP połączenie Dial-up jest okresowo zrywane, co powoduje problemy z ponownym nawiązaniem połączenia i stabilnością aplikacji takich jak GG czy Opera. Wskazano, że przyczyną może być limit jednoczesnych połączeń TCP/IP w Windows XP SP2, który wymaga zwiększenia. Zalecane jest zwiększenie maksymalnej liczby jednoczesnych połączeń w systemie oraz zmniejszenie liczby jednoczesnych połączeń i źródeł na plik w ustawieniach eMule. W przypadku braku SP2 lub problemów z limitem, proponowano ręczną podmianę pliku tcpip.sys w trybie awaryjnym, co pozwala na zwiększenie limitu połączeń. W dyskusji pojawiły się także uwagi, że operator Dialog może celowo ograniczać połączenia P2P, co wpływa na stabilność połączenia. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez modyfikację limitu połączeń TCP/IP.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA