logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

eMule na Windows XP - jak wyłączyć zaporę systemową?

medicb 19 Maj 2005 22:00 1973 5
REKLAMA
  • #1 1508256
    medicb
    Poziom 28  
    Ocena: 64
    Wiem, że temat był już wałkowany ale nie znalazłem nigdzie konkretów więc pytam:
    eMule nie chce mnie zalogować, czy co ... nie wiem o co chodzi. Zainstalowałem system XP, czy to może jest wina zapory systeowej? Gdzie to wyłączyć? W załączniku ekranik z programu. Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • eMule na Windows XP - jak wyłączyć zaporę systemową? mule_wywala.jpg (53.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1508300
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    zapora ,niekońecznie, ale np to że jest jeszcze jedna zapora w postaci admina ,jeśli nie masz zewnętrznego ip to masz low id
    nie panikuj zostaw i czekaj jako lacher na swój czas ,pobieranie zacznie się póżniej
  • REKLAMA
  • #3 1508420
    childmaker
    Poziom 35  
    Ocena: 92
    Nie sądzę aby to było to, ale sprawdź w zaporze: panel sterowania -> zapora -> wyjatki -> jeżeli nie ma emula to -> dodaj i zaznaczasz program.

Komunikat wskazuje iż masz low id, a większość serwerów ma ograniczoną liczbę dopuszczania takich użytkowników. Spróbuj wybrać ręcznie inny serwer klikając na niego dwukrotnie myszką.
  • REKLAMA
  • #4 1508455
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    no i jeśli będziesz klikać,to na taki gdzie jest mało żrudeł ,większ szanse lub czekać [czasem 20 minut]
    chyba że żle skonfigurowałeś tcp :4662,udp: 4672
    i odpowiednie wielkości pobierania ,wysyłania
    wpisz emule w google i znajdziesz wszystko na ten temat
    nasze forum też ma sporo w archiwach -SZUKAJ
  • REKLAMA
  • #5 1508792
    medicb
    Poziom 28  
    Ocena: 64
    Pobrałem najnowszą wersję eMule1.1d i działa na XP :)
  • #6 1510380
    Piotrek.pxf
    Poziom 27  
    Ocena: 65
    Najnowszą oficjalną (jak na stan 20.05.2005) jest wersja 0.46a. Można ją pobrać tu:
    http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/emule/eMule0.46a_Installer.exe

Jeżeli używasz zmodyfikowanych wersji możesz zostać zbanowany.
    Wyłącz systemowego firewalla i jeśli masz jakiś dodatkowy to ustaw w nim pełny dostęp dla eMule. Musisz też dobrze skonfigurować program. Żeby uzyskać pomoc możesz skorzystać z klienta IRC wbudowanego w ten program.
REKLAMA