logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EMULE - UDP failed, transfer do 15kB/s, konfiguracja portów i zapory XP

leszczu 09 Gru 2007 11:52 2826 3
REKLAMA
  • #1 4568460
    leszczu
    Serwisant RTV
    Ocena: 61
    Witam
    Mam pytanie odnośnie pracy emule....

Otóż mam problem z transferem...mam high ID mogę wyszukiwać ...przeglądać wbijać się na serwery...ale nie mogę pobierać! transfer w porywach do 15kB!! łącze mam 1M. Wykonując test portów - mam UDP failed. Zapora XP skonfigurowana prawidłowo- otworzyłem porty domyslne dla emule TCP 4662 i UDP 4672- a nawet już sie wkurzyłem to wyłączyłem zaporę...i dalej lipa...
    Dzwoniłem do multimedii- to upierają się, że nie blokują portów dla p2p- bo zauważyłem problem po podpisaniu nowej umowy- wcześniej miałem 128k..
    Posiadam jeszcze zone alarm- wie ktoś czy powinno się w nim otwierać porty dodatowo, czy wystarczy że zone spyta podczas pierwszego uruchamiania?
    ręce opadają już nie wiem co jest grane...
    pomóżcie ....
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4568701
    Ficu
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    Masz problem z portem UDP, eMule nagradza za wysyłanie (im więcej wysyłasz = tym więcej pobierasz). Spróbuj ustawić post UDP na np. 50005 i go wszędzie odblokować.
    Słyszałem gdzieś że te standardowe posty eMule są gdzieś blokowane i trzeba je zmienić. - Tylko słyszałem nie wiem czy to prawda.
  • REKLAMA
  • #3 4568732
    leszczu
    Serwisant RTV
    Ocena: 61
    Dzięki....
    A wiesz może jak włączać i wyłączać porty w zone alarm?.... Z tego co wiem to podczas kadego nowego uruchamiania programu wychodzacego do netu- pyta sie czy puscic....ale mozna cos recznie zrobic??
    pzdr

Dodano po 5 [minuty]:

A powiem jeszcze jedną ciekawostkę:
    Instalowałem inne programy p2p jak bitcommet czy bearshare...ares.....i one nie działają!- nawet nie mogę wyszukać w nich haseł!
    Normalnie przeboje na całego....

pozdrawiam
  • #4 4569425
    pedros75
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Kolega wyżej ma rację nie działamy na portach niskich najlpiej pootwierać 50 tys coś tam. Pozdro
REKLAMA