Naświetlę mój problem. Kilka miesięcy wcześniej miałem problemy z kompem typu zawiechy, blescreeny a czasem pojawiał się po prostu poszarpany kolorowy ekran i zawiecha lub komputer wcale się nie uruchamiał. Wtedy podmieniłem zasilacz problem nadal występował, ram jaki miałem to goodramm 1x 4gb, 2x 2gb na wszystko kościach zachowywał się podoknie, dysk sprawdziłem jakimś programem hiren's boot wszystko w porządku, robiłem reset biosu też to nic nie dało, a więc uznałem, że to płyta główna daje ciała wysłałem na reklamacje otrzymałem teoretycznie nową płytę (wyglądała jak by był już gdzieś montowane) i po zmontowaniu wszystkiego nadal to samo, wtedy postanowiłem wymienić jeszcze kości i kupiłem 4gb kingstona ku mojemu zaskoczeni problem znikną a więc myślałem, że jednak to była wina tamtych good ramów. Wszystko chodziło pięknie przez kilka miesięcy aż do dnia dzisiejszego. Kilka dni wcześniej znowu zaczynały się pojawiać podobne objawy co kiedyś a nawet komp w ogóle nie wstaje włączam zasilanie i nic, pali się tylko kontrola od zasilania i od ramu, nie ma nawet pisku, wtedy przekładam kość w inny slot i rusza oczywiście do nastepnego BS. Wczoraj wymieniłam ram na nowy i niestety tym razem to nie pomogło, ale wiem że to nie wina kości. Czym to może być spowodowane? Chyba zostaje mi tylko procesor. Aha nie wiem czy to zbieg okoliczności ale te problemy z komputerem zaczęły się po przesiadce na win 7 64 bity (możliwe, że płyta nie współgra dobrze z tym systemem?) a te zawiechy miały miejsce najczęściej podczas silnego obciążenia procesora choć czasem od tak potrafił pokazać bluescreen albo sie zawieśić.
Proszę o jakieś rady.
specyfikacja sprzętowa:
AMD Phenom II x6 1100T Black Edition AM3 125W BOX
4 gb kingstone
Asus M4A78T-E
OCZ PCPower&Cooling Silencer 420W
Samsung SpinPoint F2EG HD502HI (500GB, 5400RPM, 16MB, SATA/300, NCQ)
Proszę o jakieś rady.
specyfikacja sprzętowa:
AMD Phenom II x6 1100T Black Edition AM3 125W BOX
4 gb kingstone
Asus M4A78T-E
OCZ PCPower&Cooling Silencer 420W
Samsung SpinPoint F2EG HD502HI (500GB, 5400RPM, 16MB, SATA/300, NCQ)