logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 4L - głośne rzężenie, brak pobierania papieru, nie kręcą się rolki

patel 26 Lut 2005 19:40 1329 5
REKLAMA
  • #1 1268576
    patel
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Moja laserówka 4L po załączeniu do sieci strasznie głośno rzęzi po lewej stronie, nie bierze papieru i swieci brak papieru. Nie kręcą się rolki. Podejrzewam mechanikę. Mam pytanie czy warto się za to brać ze wzgl na koszt. Dodatkowo mam pytanie dlaczego po zdjęciu obudowy nie moge jej załączyc. Dzieki za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1269268
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Na 99% uszkodzeniu uległa "zębatka" (plastikowa i b.często pęka) na motorze napędu ściezki papieru. Masz dwa wyjścia: zdjąc ją z motoru i przełozyć na drugą stronę a pęknięcie np. zacisnąc taplockiem i skleic albo zakupić nowy motor.
  • REKLAMA
  • #3 1271126
    patel
    Poziom 13  
    Faktycznie pęknieta jest zębatka motoru. Mam pytanie gdzie można w okolicy Katowic kupić taki motor może być uszkodzony byle by zębatka była O.K. i jaki jest orientacyjny koszt zakupu . Dzięki
  • REKLAMA
  • #4 1272049
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Jesli patent na przełożenie tej "zębatki" nie skutkuje to w Gliwicach jest jakiś serwis, który chyba też sprzedaje części - ale musisz ich poszukac w necie bo nie mam namiarów :(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1273615
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    Mialem osobiscie identyczna drukarke, proboalem znalezc na Allegro-ale oferowali caly zespol za okolo 100pln. U ,mnie tez pekla owa zebatka...wreszcie zdecydowalem sie ja skleic i...przykleic do osi silniczka.Moze to nieeleganckie, ale zebatka przestala sie slizgac na osi i dzialala...jakis czas temu ja sprzedalem...ale do tego czasu bylo wszystko ok...Uzylem kleju Super Attack czy jakos tak, z tych szybko schnacych...
  • #6 1289239
    patel
    Poziom 13  
    Zdecydowałem się skleic zębatkę i przykleic do osi POXIPOLEM. Drukarka smiga jak nowa. Dzięki wszystkim za pomoc.
REKLAMA