mam antenę cabletech ant0558 z symetryzatorem. niestety jest ona prawdopodobnie za słaba dla mojej lokalizacji( odbiór z wieży nadawczej na gubałówce odległość jakieś 20km jednak widok na wieże przysłania wzgórze) gdy podłącze jeden tv odbiera mi mux 2 (jakosc70-90% siła 100%) mux3 ( j. 100% s 100%) gdy podłącze dwa tv przez taki trójnik
to mux2 niema w ogóle a mux 3 na jednym tv ma (jakość 100% siła 70% a na drugim jakość 65-70% a siła 100% jak miałem rozgałęźnik na 3 tv to w ogóle nie było żadnego mux-a. chciałbym jakoś wzmocnić antenę i cała instalacje tylko nie wiem czy jest to możliwe. Próbowałem otworzyć puszkę antenową z symetryzatorem( aby spróbować go wymienić na wzmacniacz) ale jest tak szczelnie zamknięta ze bez uszkodzenia jej chyba się nie da otworzyc:/ moje pytanie brzmi następująco- czy da się jakoś wzmocnić sygnał tej anteny bez wymieniania symetryzatora? a jak nie to jak go wymienić na wzmacniacz i na jaki?
Przypominam, że na tym Forum przestrzegamy i dbamy o merytoryczną "część" wypowiedzi ale i również o regulamin, w którym jego punkcie 3.1.13 jest mowa o :
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
Popraw wpis.
Regulamin pkt 3.1.13. [SP5ANJ]
Przypominam, że na tym Forum przestrzegamy i dbamy o merytoryczną "część" wypowiedzi ale i również o regulamin, w którym jego punkcie 3.1.13 jest mowa o :
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
Popraw wpis.
Regulamin pkt 3.1.13. [SP5ANJ]