logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja Acer Aspire One z AERO2 - jak uruchomić internet?

hardworker 17 Maj 2013 21:23 3141 7
REKLAMA
  • #1 12318358
    hardworker
    Poziom 2  
    Witam
    mam netbooka accer aspire one z wbudowanym modemem i dziś dostałem AERO2 i niestety nie potrafie go uruchomic. Korzystam z managera IPLUS, ponieważ wcześniej pracował w tej sieci. bez problemu łaczy się z play po włożeniu SIM karty tej sieci.
    Mam kilka pytan
    1 czy ten netbook nadaje sie do współpracy z AERO2 czy też potrzebny zewętrzny modem?
    2 jesli się nadaje to jak go skonfigurowac?
    3. ewntualnie ile kosztuje modem z którym współpracuje AERO2?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 12599706
    jdanecki
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    Ja bym raczej próbował ustalić, jaki modem jest w środku tego netbooka (polecam Menedżer Urządzeń) i dopiero potem próbował ustalić zgodność za pomocą listy zgodności lub parametrów tego modemu.
  • REKLAMA
  • #5 12599736
    wromek
    Poziom 9  
    jdanecki napisał:
    Ja bym raczej próbował ustalić, jaki modem jest w środku tego netbooka (polecam Menedżer Urządzeń) i dopiero potem próbował ustalić zgodność za pomocą listy zgodności lub parametrów tego modemu.

Ja to ustaliłem i niestety wyszło na moje. Poza tym próbowałem kombinować tak jak w artykule powyżej, też się nie udało...

Pozdrawiam.
  • #6 12602346
    pak38
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Polecam Huawei E3131. Najłatwiej kupić w Play z play na kartę, koszt ok 130pln.
    Po wgraniu mobile partner od lesiolo, działa rewelacyjnie.
    Pomijając wszystko inne e173u2 jest niezgodny z regulaminem Aero2, co może (choć nie musi) spowodować zdezaktywowanie karty Aero.
  • REKLAMA
  • #8 13490991
    StoQ
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Ja się nie zgodzę. Mam AO722 i aero2 działało. Jakoś miesiąc temu robiłem formata wgrałem nowego windowsa i teraz nie chce działać i nie mam pojęcia dlaczego..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem internetu AERO2 na netbooku Acer Aspire One z wbudowanym modemem. Odpowiedzi wskazują, że netbook może być niekompatybilny z AERO2, a niektórzy użytkownicy sugerują, że konieczny może być zewnętrzny modem. Rekomendowanym modemem jest Huawei E3131, który działa dobrze z AERO2 po zainstalowaniu oprogramowania Mobile Partner. Inni użytkownicy podkreślają, że AERO2 działało na modelu AO722, ale po reinstalacji systemu wystąpiły problemy. Wskazówki dotyczące sprawdzenia zgodności modemu w Menedżerze Urządzeń również zostały podane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA