logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BL418us Eko M - Moduł awaryjny w oprawie 4*18 - Jak podłączyć

Nuriel 25 Maj 2013 11:46 5577 4
REKLAMA
  • #1 12343443
    Nuriel
    Poziom 9  
    Witam, z góry przepraszam jeżeli temat źle umieszczony czy coś.

Wracając do tematu mam problem mianowicie mam oprawy firmy Kanlux Regis 418EVG mam zdjęcie układu zapłonowego

BL418us Eko M - Moduł awaryjny w oprawie 4*18 - Jak podłączyć BL418us Eko M - Moduł awaryjny w oprawie 4*18 - Jak podłączyć BL418us Eko M - Moduł awaryjny w oprawie 4*18 - Jak podłączyć

natomiast nie mam możliwości wstawienia zdjęcia M.A.
    Jest to taki model http://batertech.com.pl/produkt/7
    Dwu godzinny o mocy do 18-36W. odpowiedni na pewno na oprawę 4*18.

I teraz chodzi o to że nie wiem jak to spiąć razem. Na stronie producenta są niby oprawy 4*18 kanluxa ale maja układ zapłonowy który ma jedno wyjście mniej. Napisałem oczywiście do batertechu ale nie odpisali. Pewnie teraz nie odpiszą przez weekend. A chciałem to złożyć w niedziele.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 12343508
    .Jack
    Specjalista elektryk
    Ocena: 427
    Nuriel napisał:
    I teraz chodzi o to że nie wiem jak to spiąć razem.

Na stronie Batertech są przecież gotowe schematy do podłączenia modułów różnych producentów.
    BL418us Eko M - Moduł awaryjny w oprawie 4*18 - Jak podłączyć
    Z drugiej strony to oprawa oświetlenia awaryjnego powinna posiadać świadectwo dopuszczenia do użytkowania wystawiony przez CNBOP.
  • REKLAMA
  • #3 12343546
    Nuriel
    Poziom 9  
    No tak, są schematy. Tylko ten który Pan podał jest troszkę inny ponieważ na nim układ zapłonowy ma mniej wyjść (tzn 7 ) a ten który mam w lampie posiada 8 wyjść.
  • REKLAMA
  • #4 12343577
    .Jack
    Specjalista elektryk
    Ocena: 427
    Nuriel napisał:
    ma mniej wyjść (tzn 7 )

Ale do zacisku numer 4 podłączone są dwa przewody. A ten który ma 8 wejść to każdy przewód ma swój zacisk.
  • #5 12343588
    Nuriel
    Poziom 9  
    Tak też pomyślałem, że w tym rys jest mostek a u mnie go po prostu nie będzie.

Mam nadzieje ze zadziała ;)) Baaaaardzo dziękuje Panu za pomoc.

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
REKLAMA