logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wolne pobieranie przy szybkim ładowaniu stron, internet Efekt Wola 2Mb/s

hamero 30 Maj 2013 14:19 19458 7
REKLAMA
  • #1 12362126
    hamero
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, od ostatniego tygodnia mam problem z internetem.

chodzi o to że strony ładują się bardzo szybko a pobieranie jest tak wolne że mało co nie oszaleje przed komputerem.

Internet mam od dostawcy Efekt Wola jest to internet radiowy.

Prędkość w speed testach wynosi 2Mb/s oczywiście strony ładują się bardzo szybko a prędkość pobierania nie przekracza 10kb/s ??

Posiadam Ruter lecz gdy podłączę bezpośrednio jest bez zmian.

Proszę o szybką pomoc ?
  • REKLAMA
  • #2 12362149
    BILGO
    Poziom 38  
    Ocena: 723
    A czym sprawdzałeś prędkość pobierania ?? Może coś pobierasz z jakiegoś serwera na którym prędkość pobierania jest ograniczona do 10kb/s...
  • REKLAMA
  • #3 12362544
    hamero
    Poziom 2  
    Nic tych rzeczy mam konto premium na Rapid.
    a filmy na YouTube wcale się nie ładują.
  • #4 12394828
    PEINxPOMPA
    Poziom 9  
    mam podobny problem i dalej nie wiem o co chodzi :{
  • REKLAMA
  • #5 12395673
    voitek1
    Poziom 39  
    Ocena: 287
    Np. może chodzić o to, że np. porty do torrentów są przycinane przez operatora
  • #6 12395759
    Samus3k
    Poziom 10  
    Pobierz net limiter. zainstaluj na kazdym kompie ktory ma dostep do sieci, tam zobaczysz czy nic Ci nie pobiera czegoś w trybie ukrytym. Proponuje jeszcze wpisać komende w wiersz polecen Eng. Run pl. Uruchom Ping -t www.onet.pl. Po trzecie wyłacz firewalla.
  • REKLAMA
  • #7 12396784
    jacekRCA
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Stawiam na dwie rzeczy: 1 Administrator Ci coś blokuje. Masz zrobioną jakąś podsieć i dobre hasło na routerze? Zakładam że hasło jest :). 2. Złośliwe oprogramowanie: Napisz jeszcze jakiego antywira używasz? Z darmowych polecam MSE, albo avire, a z płatnych najlepiej te z górnej półki, mg mojego rozeznania najlepiej brać te które wypadły najlepiej w testach wykrywalności, np bitDefender albo G DATA. Ceny podstawowych pakietów są znośne od 100zł/rok, link: http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart2&year=2013&month=4&sort=0&zoom=3

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z internetem radiowym od dostawcy Efekt Wola, gdzie prędkość pobierania wynosi zaledwie 10kb/s, mimo że strony ładują się szybko. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne przyczyny, takie jak ograniczenia na serwerach, blokady portów przez operatora, złośliwe oprogramowanie oraz problemy z konfiguracją routera. Rekomendowane są narzędzia do monitorowania sieci, takie jak Net Limiter oraz skanery antywirusowe, w tym Malwarebytes. Użytkownik powinien również sprawdzić ustawienia routera i hasła, a także wyłączyć zaporę sieciową.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA