logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączanie mobilnej sieci bezprzewodowej w Windows 7

avarax2 31 Maj 2013 13:51 1473 2
REKLAMA
  • #1 12365879
    avarax2
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam!

Windows 7 Professional x64 i Huawei E3131s-2 Play.

Interesuje mnie czy da się łączyć domyślnie z siecią modemu z poziomu Windows 7 bez użycia dodatkowego oprogramowania (Play ONLINE) dostarczonego przez Play. Jeżeli tak jak ustawić dane do logowania (zarówno Play jak i Aero2)?

Screen o co mi chodzi:

Połączanie mobilnej sieci bezprzewodowej w Windows 7
  • REKLAMA
  • #2 12365957
    voitek1
    Poziom 39  
    Ocena: 287
    Mam Aero i Orange na E3131 na Win7/64 i nie muszę wpisywać logowania ponownie. Nie mam dodatkowej aplikacji poza sterownikiem do Huawei. Jedyną rzeczą to ponownie PIN do SIMa, ale tylko po restarcie kompa...
    Sprawdź ustawienia we właściwościach modemu albo łacza...
  • #3 12366053
    avarax2
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Wersja z Play łączy się za pomocą scutomizowanego Mobile_Partner_V1_0 dla Play od Huawei, czyli tego zewnętrznego programu. Mnie interesuje jakie dane należy wprowadzić: Nazwa punktu dostępu, Nazwa użytkownika i Hasło, by łączyć się "windowsowo'. Czyżby dla Aero to było: darmowy, numer tel, pin? Co do ustawień modemu to są one bardzo okrojone w Mobile_Partner_V1_0, a wersja Play z tego co wyczytałem ma zablokowaną możliwość logowania/konfiguracji przez przeglądarkę.

Edit:

Dla Play dane to:

Nazwa punktu dostępu: Internet
    Nazwa użytkownika: #99*
    Hasło: <brak>

Dla Aero2 dane to:

Nazwa punktu dostępu: darmowy
    Nazwa użytkownika: #99*
    Hasło: <brak>
REKLAMA