logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie do sieci Internet na kartę poprzez Huaweii Mobile WiFi E5573C , komputer Lenowobez WIFI

pawelwasinskipw 05 Sty 2023 14:35 372 9
REKLAMA
  • #1 20369077
    pawelwasinskipw
    Poziom 2  
    Cześć
    Potrzebuję pomocy. Mam komputer stacjonarny Lenowo bez WIFI, Windows 8.1.
    Mam też modem przenośny Huaweii z kartą sim z internetem w Play. Jak mogę to połączyć żeby mieć internet w komputerze stacjonarnym?
  • REKLAMA
  • #2 20369084
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1488
    Musisz kupić kartę WiFi do komputera albo na USB albo wewnętrzną.
  • REKLAMA
  • #3 20369094
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5815
    Bzdury, modem podłącza się po USB
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 20369095
    pawelwasinskipw
    Poziom 2  
    Dziękuję. Mam wejście USB, wpiąłem modem do wejścia USB, ale nie wiem jak to skonfigurować. Kompuetr też nie widzi tego modemu.
  • #5 20369104
    badboy84
    Poziom 43  
    matek451 napisał:

Nie sądziłem że mając kabel USB można o takie bzdury pytać ...
  • REKLAMA
  • #6 20369140
    pawelwasinskipw
    Poziom 2  
    badboy84 napisał:
    matek451 napisał:

Nie sądziłem że mając kabel USB można o takie bzdury pytać ...

Nie bardzo rozumiem odpowiedzi. JA nie pytam gdzie mam wpiąć kabel USB. Tylko jak skonfigurować połączenie.

Jak nie masz konkretnej porady to nie komentuj proszę.
  • #7 20369236
    badboy84
    Poziom 43  
    Oczekujesz konkretnych porad a sam nie raczysz nawet podać jaki posiadasz model tego modemu.
  • #8 20369275
    pawelwasinskipw
    Poziom 2  
    badboy84 napisał:
    Oczekujesz konkretnych porad a sam nie raczysz nawet podać jaki posiadasz model tego modemu.

Oczekuje porady lub pytania do porady a nie stwierdzenia że pytanie jest bzdurne, to do niczego nie przybliża. Nie mam pojęcia co z czym , albo co może być istotne, dlatego zadałem pytanie. Tak samo nie wiedziałem / nie pomyślałem żeby podać model modemu.

A więc model to Huaweii Mobile WiFi E5573C
  • #9 20369812
    badboy84
    Poziom 43  
    Kolejne pytanie do porady to czy internet na tym modemie działa czy to nowy modem z nową kartą?
    Nie napisałeś w tym temacie nic, teraz powstanie kolejne 10 postów o niczym.
    Sam post który napisałeś jako pierwszy powinien zawierać konkretny problem.
    Co udało Ci się zrobić albo czego nie udało się zrobić albo co nie działa tak jak powinno.
    Zakładam więc że to nowy modem z kartą na którym trzeba skonfigurować połączenie, wprowadzić PIN do karty itd.
    Tutaj instrukcja która powinna pomóc we wstępnej konfiguracji https://routery.pl/?p=1219
    Jest takich stron oczywiście wiele, ta jedna jest przykładowa.
    Mając już działający internet w modemie, wystarczy pewnie połączyć go kablem z komputerem.
  • #10 20369873
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5815
    Akurat odwrotnie , należy zacząć od podłączenia E5573 po USB ale arogancja kolegi wyklucza pomoc z mojej strony. Widać że nie ma pojęcia do kogo się
    niegrzecznie zwraca. Sama instalacja E5573 jak każdego HiLinka jest banalna i opisywana wielokrotnie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik z komputerem stacjonarnym Lenovo bez wbudowanego WiFi i systemem Windows 8.1 poszukuje pomocy w podłączeniu do internetu za pomocą przenośnego modemu Huawei Mobile WiFi E5573C z kartą SIM od operatora Play. Po podłączeniu modemu przez USB, użytkownik napotyka problemy z jego rozpoznaniem i konfiguracją. W odpowiedziach sugerowane są różne podejścia, w tym konieczność sprawdzenia działania modemu oraz wprowadzenia PIN do karty SIM. Użytkownik został również skierowany do instrukcji konfiguracji, aby uzyskać pomoc w ustawieniu połączenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA