logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire 3000 - Nie bootuje ani z płyty ani z USB

makob 04 Cze 2013 19:23 1917 1
REKLAMA
  • #1 12382100
    makob
    Poziom 1  
    Poproszono mnie o naprawienia laptopa Acer Aspire 3000. Kiedy go otrzymałem Win XP startował z komunikatem o naprawieniu poważnego błędu, jednak próba zrobienia czegokolwiek powodowała wyłączenie komputera. Próby reinstalacji systemu nie powiodły się. Komputer nie chciał się zabootować z płyty. Udało mi się wyczyść dysk przy pomocy programu Killdisk z bootowalnego pendriva. W chwili obecnej komputer nie bootuje się z żadnego nośnika zawierającego system windows (próbowałem 98, XP, 7) przy próbie rozruchu ubuntu z usb jest możliwość wyboru języka i na tym koniec. Jedyne co udało się uruchomić to DOS z pendriava. Po uruchomieniu DOSa widzi pena jako dysk C: dysk laptopa jako D: oraz napęd cd jako R:. Z poziomu DOSa można wykonywać praktycznie wszystkie operacje typu kopiowanie, formatowanie, itp.
    Może któryś z Kolegów podpowie co jeszcze mogę zrobić aby zainstalować system na tym komputerze.
  • REKLAMA
  • #2 12382641
    ak6
    Poziom 31  
    Ocena: 139
    Reset CMOS
REKLAMA