logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire 3000 - problem z uruchomieniem po przerwanym formatowaniu XP

Halidor88 02 Cze 2011 15:42 2855 6
REKLAMA
  • #1 9569728
    Halidor88
    Poziom 10  
    Witam. Posiadam Acera Aspire3000.
    Chciałem go dziś sformatować (z XP na XP),
    ale w trakcie wyłączyli prąd ;/
    bateria nie była podłączona, bo po 15 minutach się rozładowywała.
    Laptop działał na zasilaczu, już kończył się formatować, ale zabrali prąd. Acer zgasł. Prąd przywrócili, ale gdy odpaliłem kompa to się tylko włączył wybór trybu awaryjnego, uruchomienie go normalnie, wybór trybu sieciowego i ostatniego działającego trybu. Wybieram awaryjny, okno windowsa z paskiem ładowania pokazuje się na ułamek sekundy i komp gaśnie.
    Po chwili się włącza i znowu mam wybór trybów. Wybierałem każde i nic ;/
    Ciągle to samo.

film z próby uruchomienia:
    http://www.youtube.com/watch?v=xX9UDhVkMVI
  • REKLAMA
  • #2 9569793
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1109
    Ale co ty chcesz uruchomić jak wyłączył się w trakcie formatowania ? Uruchom instalację i sformatuj partycję. Jeżeli będą problemy to usuń partycję, załóż ponownie, sformatuj i zainstaluj system.
  • REKLAMA
  • #3 9570073
    Halidor88
    Poziom 10  
    Tyle, że nie mogę uruchomić instalacji.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 9570223
    Halidor88
    Poziom 10  
    Film wyżej nagrywałem z płytą w kieszeni. Wystarczy popatrzeć, gdybym wiedział czemu nie czyta to bym chyba powiedział.
  • #7 9570334
    Halidor88
    Poziom 10  
    Właśnie siedzę w BIOSie, w karcie boot wybieram na "CD-ROM/DVD Drive" i naciskam enter. Żadnej reakcji, zmieniam płyty z Windowsem i nic.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z laptopem Acer Aspire 3000, który przestał działać po przerwanym formatowaniu systemu Windows XP spowodowanym brakiem zasilania. Po przywróceniu prądu komputer uruchamia się, ale tylko do wyboru trybów awaryjnych, które nie działają. Użytkownik nie może zainstalować systemu z płyty, mimo ustawienia bootowania z CD/DVD w BIOSie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują ponowne sformatowanie partycji, użycie GParted do zarządzania partycjami oraz upewnienie się, że płyta z systemem jest poprawnie odczytywana przez napęd.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA