Wyciągnąć. Jeżeli są sklejone to rozpuszczalnik. Ciężko to się ściąga, ale jest to możliwe.
Jeżeli zgrzane, zespawane lub ściśnięte prasą to nie wyjmiesz.
blachy są sklejone jakimś czarnym klejem. Wykręciłem te mocowania i bez problemu jestem wstanie włożyć cienki nożyk między blachy w bocznych kolumnach ale nie wiem co zrobić z środkowa bo nożyka tam nie wsadzę bo karkas jest
Nie jesteś w stanie złożyć tego tak jak było, nawet gdybyś to rozebrał. Zrezygnuj, nie warto. Trafo będzie miał gorsze parametry (niewiele, ale jednak), a także nie unikniesz głośnego przydźwięku podczas jego pracy.
Wykręć śruby i wyciągaj blachy pojedynczo. Będzie trudno, może nawet bardzo trudno, ale się da. Pierwsze dwie może trzy czasem idą bardzo ciężko ale idą. Czasem nawet pierwsza się zniszczy, ale brak jednej lub nawet dwóch, trafa nie zniszczy i pracować będzie dobrze. Kształt blach masz tutaj (rys.1a). http://www.fonar.com.pl/audio/projekty/trafa/trans5/trans.htm Ja używam do tego mocny nóż monterski, śrubokręt, kombinerki i małe ucinaki czołowe.
Zgadza się. Ja kilka wykorzystałem z lamp sodowych 400W. To są piękne sztuki. Mod pewnie nas zbierze za te pogaduchy. Jakbyś miał jakieś konkrety lub pomysły to musimy przejść na PW. Pozdrawiam.
✨ Użytkownik pyta o sposób rozebrania i przewinięcia transformatora z zasilacza UPS, napotykając trudności z klejonymi blachami. Odpowiedzi sugerują użycie rozpuszczalnika do usunięcia kleju oraz wykręcanie mocowań, co może być czasochłonne i trudne. Wskazano, że rozebranie transformatora może prowadzić do gorszych parametrów pracy oraz głośnego przydźwięku. Użytkownik ostatecznie decyduje się na sprzedaż transformatora, który nadaje się do przetwornicy 12V na 220V. Wygenerowane przez model językowy.