logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Officejet 6500 E709a karetka z tuszem nie wysuwa się

adik26 07 Cze 2013 12:27 5469 8
REKLAMA
  • #1 12392078
    adik26
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam mam takie pytanie odnośnie drukarki Hp officejet 6500 gdyż mam problem z uruchomieniem jej po kilku miesiącach nie używania, gdy włączę urządzenie do prądu na wyświetlaczu pisze że przygotowuje drukarkę i po chwili wyskakuje komunikat żeby wyciągnąć tusze lecz gdy otworzę drukarkę karetka z tuszami ani drgnie nie przesuwa się na środek. Czy ktoś miał może podobny problem?
  • REKLAMA
  • #2 12392618
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Może być uszkodzona stacja serwisowa. Ew. tylko bardzo brudna z zaschniętym tuszem. Czy mechanizm czyszczący z prawej strony pracuje?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 12393641
    adik26
    Poziom 9  
    Tzn nie wiem jak mam sprawdzić czy ten mechanizm pracuje :)
  • REKLAMA
  • #4 12393718
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 12393935
    adik26
    Poziom 9  
    Więc tak odgłosy słychać i po otworzeniu drukarki kręci się taki wałeczek i tak jakby próbował przesunąć karetkę z tuszami ale nie daje rady.
  • #6 12394830
    Stan-S11
    Poziom 31  
    Ocena: 310
    Karetka jest po prawej stronie urzadzenia a pod karetką jest moduł czyszczący ( sanki ). Czy po włączeniu urzadzenia coś sie dzieje pod karetka, czy sanki czyszczące przesuwają sie.
  • REKLAMA
  • #7 12394869
    adik26
    Poziom 9  
    Po włączeniu nic się nie przesuwa pod karetką, jedynie kręci się taki wałeczek i karetka z tuszem rusza się 1 cm w lewo i później w prawo i staje.
  • REKLAMA
  • #8 12395429
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Najprawdopodobniej masz uszkodzoną stację serwisową. Jeśli nie masz doświadczenia w drukarkach to lepiej oddaj do serwisu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 12395629
    adik26
    Poziom 9  
    Dziękuje za pomoc tak zrobię :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP Officejet 6500 E709a, która po dłuższym nieużywaniu nie uruchamia się prawidłowo. Po włączeniu urządzenia na wyświetlaczu pojawia się komunikat o konieczności wyjęcia tuszy, jednak karetka z tuszami nie przesuwa się. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z uszkodzonej stacji serwisowej lub zanieczyszczenia mechanizmu czyszczącego. Wskazówki dotyczące sprawdzenia działania mechanizmu czyszczącego oraz czujnika pokrywy zostały podane, jednak użytkownik potwierdza, że karetka jedynie minimalnie się przesuwa. Ostatecznie, zaleca się oddanie drukarki do serwisu w przypadku braku doświadczenia w naprawach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA