Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamLockheed napisał:Wydawało mi się, że to dość proste pytanie. Czy nikt nie może na nie odpowiedzieć?
marek216 napisał:Pobór prądu zależny od urządzenia, a nie od źródła
marek216 napisał:Żeby to wiedzieć wystarczyło słuchać nauczyciela na lekcjach fizyki jak był omawiany temat prądu elektrycznego.
Wniosek: jesteś leń
marek216 napisał:Powyższe odczytuję jako postawę roszczeniową, gdyż:
- nie wykazałeś się znajomością wiedzy z zakresu szkoły podstawowej
marek216 napisał:- nikt nie ma obowiązku odpowiadać na Twoje pytania, to jest dobrowolne
marek216 napisał:- odpowiedź na Twoje pytanie można znaleźć w książce w ciągu 5 minut
marek216 napisał:Kolejne takie podejście do forum spowoduje blokadę pisania.
shadow4601243 napisał:Oba wyjścia są połączone równolegle więc jak podłączysz jedno urządzenie to teoretycznie dostaje max 3A a jak dwa to podzieli się to pomiędzy nie zależnie od ich rezystancji wewnętrznej.
shadow4601243 napisał:
Oba wyjścia są połączone równolegle więc jak podłączysz jedno urządzenie to teoretycznie dostaje max 3A a jak dwa to podzieli się to pomiędzy nie zależnie od ich rezystancji wewnętrznej.
marek216 napisał:Sołtys_Elbląga odpowiedział ci w taki sposób, że każdy kto ma minimum wiedzy z podejmowanego tematu zrozumiał. Jak widać Tobie tego minimum brakuje.
Moderowany przez marek216:Blokada przed edycją.
Lockheed napisał:Jeżeli dwa piny data są złączone, to telefon pobierze maksymalną wartość prądu. Jeżeli dwa piny nie są złączone, to telefon traktuje to jako ładowanie z gniazda USB i ogranicza pobór do 500mA.
FIsiu_ napisał:Bzdury piszesz chłopie takie że głowa boli,
FIsiu_ napisał:po pierwsze android to nie telefon a system operacyjny,
FIsiu_ napisał:po trzecie piszesz że po zwarciu rx tx telefon pobiera maksymalną wartość prądu czyli jak na wyjściu masz 5A to telefon pobiera 5A?!
Lockheed napisał:
FIsiu_ napisał:po pierwsze android to nie telefon a system operacyjny,
Duh! Co Ty nie powiesz. Słyszałeś kiedyś o pojęciu skrótu myślowego? Trudno o bardziej oczywisty, i powszechnie używany.
Lockheed napisał:FIsiu_ napisał:po trzecie piszesz że po zwarciu rx tx telefon pobiera maksymalną wartość prądu czyli jak na wyjściu masz 5A to telefon pobiera 5A?!
Pokaż mi, gdzie tak napisałem? To jest Twoja interpretacja.
'Maksymaln wartość prądu' odnosi się do maksymalnego prądu, który jest w stanie telefon pobrać, a nie ograniczonego do 500mA.
Odnoszę wrażenie, że w tym wątku bezsensowne komentowanie są priorytetem względem merytorycznej odpowiedzią na pytanie. Na siedem odpowiedzi tylko 2 próbowały osnieść się do pytania.
Lockheed napisał:Jeżeli dwa piny data są złączone, to telefon pobierze maksymalną wartość prądu.
Lockheed napisał:Odnoszę wrażenie, że w tym wątku bezsensowne komentowanie są priorytetem względem merytorycznej odpowiedzią na pytanie. Na siedem odpowiedzi tylko 2 próbowały osnieść się do pytania.
Lockheed napisał:Sołtys napisał to samo, co ja napisałem w swoim pytaniu. To nie była odpowiedź, tylko przepisanie informacji wyjściowych z mojego postu.
Każdy kto ma minimum wiedzy z logiki zrozumiał. Jak widać Tobie tego minimum brakuje.
Lockheed napisał:Chciałbym jednocześnie zachować ładowanie na niskim poziomie 0.5A na drugim wyjściu.
Czy lutując dwa środkowe piny ze sobą tylko na jednym gnieździe osiągnę swój cel?
Sołtys_Elbląga napisał:Jak zlutujesz 2 środkowe piny to większość urządzeń rozpozna to jako ładowarkę i pobierze tyle prądu ile potrzebuje. Niektóre telefony chcą zamiast zwory rezystor 100ohm np motorolla.
marek216 napisał:Źródło może mieć i 150A, urządzenie nic nie dostaje tylko bierze tyle na ile pozwala mu konstrukcja.